'AKP Parti Değil Mafyadır. Bunu Herkes Bilmeli'

HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık gündeme ve yaklaşan seçimlere dair Tele1’de katıldığı programda önemli açıklamalarda bulundu.

28 Mart 2019 Perşembe 13:37

Siyasette tansiyon neden yüksek? Sandıktan çıkacak mesaj ne olacak? Bölgede son durum ne? sorularını Tele 1’de yayınlanan Türkiye’nin Seçimi programında Hilmi Hacaloğlu sordu, HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık yanıtladı.

Ahmet Şık’ın gündeme dair, seçimlere dair açıklamalarından satırbaşları:
“Hem siyaset hem medya hakikat ile bağ kurmak yerine duyguya hitap ederek yapılıyor. Duyguya oynayan gazetecilik yapamazsınız, bu sizi köreltir. Türkiye’de herkesin ihtiyaç duyduğu şey dayanışma. 2015’te savaş konseptinin devreye girmesi ile 7000 kişi tutuklandı. Burayla dayanışmayacağım da nereyle dayanışacağım.  Ben bu seçime pragmatik olarak bakıyorum. Referansını dinden alan bir hareketten demokrasi ve barış beklenemez. Kayyum atanan 96 belediyenin en az 85 tanesini HDP alacak. Onun üstüne yeni belediyeler de eklenecek. Kars’ı ekleyecek. Tek adam rejimi üzerine inşa ettikleri bir faşizm var. Diyarbakır’da her yerde Erdoğan fotoğrafları var. Kars’a ilişkin gözlemlerini aktarıyor: Kars Türkiye’nin aynasıdır. Vatandaş Ahmet Şık olarak söylüyorum, belediyecilik görmek istiyorsanız Ayhan Bilgen iyi bir fırsattır. AKP hırsızlık yapıyor, yolsuzluk yapıyor, yoksulu sömürüyor. AKP’li belediyeler bütün bilançolarını açıklasın bakalım ne çıkacak.

Ben bütün arkadaşlarıma önerdim, belediyeler kazanılınca resmi denetçileri soksun. Herkese çağrı yapıyorum, sandığa gidip oyunu kullansınlar. Bu seçim demokrasi ve faşizm arasında. Bu seçim savaş ile barış, iyi ile kötü arasında. Tercihini bu kadar günaha girmiş bir iktidardan yana kullanıyorsan, bu işin Tanrı katında cezası var. Türkiye artık bir kanun devleti değil. AKP kendi çıkardığı kanunlara uymuyor. Erdoğan çıkıp ‘Kürdistan orada git’ diyor. Sen kimin toprağından kimi kovuyorsun. İstanbul Adliyesi’ni bir avukat yönetiyor. Gücünü saraydan alıyor. Ankara Adliyesi’ni de bir başka avukat yönetiyor. Gülen Cemaati kanuni göstermeye çalışıyordu. AKP bunu da yapmıyor. Gezi iddianamesi bunu gösterdi. Komplo teorisi iddianame olarak görülüyor. AKP vatansever ve benim gibiler terörist ise başımın üstünde yeri var.

‘SÜLEYMAN SOYLU FETÖ İLTİSAKLIDIR’
Beyoğlu’nda yaşayan biri olarak gönül rahatlığıyla Alper Taş’a oy vereceğim. Cumhurbaşkanı çıktı dedi ki ‘Ben de bunlara çok yardım ettim, Rabbim beni affetsin’ dedi. Adam suçunu itiraf ediyor. Ben bunu desem yardım ve yataklıktan tutuklarlardı. AKP bir parti değil, bir mafyadır. Bunu hakaret için söylemiyorum, bu gerçektir. O gazeteciler bu mafya örgütünün halkla ilişkiler uzmanıdır Bu ülkenin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu FETÖ ile iltisaklıdır, tutuklanması gerekir. Televizyonlarda Gülen övgüsü yaptı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 28.03.2019 13:57
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol