AKP'NİN KURUCUSUNDAN FLAŞ İDDİA!

AKP'nin kurucu isimlerinden, eski başbakan yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır, Abdullah Gül ve Bülent Arınç'ın 'başkanlık anayasası'nı desteklemediğini belirterek, "Suskunlar. Kendilerine veya yakınlarına zarar gelir diye susuyorlar" ifadelerini kullandı.

13 Mart 2017 Pazartesi 19:04
AKP'NİN KURUCUSUNDAN FLAŞ İDDİA!

AKP'nin kurucularından, eski başbakan yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır, 16 Nisan Pazar günü gerçekleşecek referandum öncesinde çarpıcı açıklamalarda bulundu. Abdullah Gül ve Bülent Arınç'ın 'başkanlık anayasası'nı desteklemediğini söyleyen Ertuğrul Yalçınbayır, "Bu kişiler parti zarar görmesin diye konuşmuyor olabilirler. Ama bu, onları beraat ettirmez. Suskunlar. Kendilerine veya yakınlarına zarar gelir diye susuyorlar" ifadelerini kullandı. BirGün gazetesinden Meltem Yılmaz'a konuşan Yalçınbayır, AKP'nin kuruluş felsefesi ile ilgisi kalmadığını söyledi.

"ERDOĞAN SEÇMEN OLSA 'HAYIR' DERDİ"

"Ben Tayyip Bey’i yakinen tanırım ve onun da sorumlu olarak hesap vermeyi düşüneceğini bilirim. Ama bu, hesap vermeyi fiilen imkânsız hale getiren bir düzenleme. 301 imzayla soruşturma önergesi, 360 imzayla bu önergenin kabulü, 400 imzayla yüce divana sevk ve yüce divana sevk ettiğiniz kişiler anayasa mahkemesinde sizin seçtiğiniz kişiler önünde hesap verme… Bu hesap verme şekli dünyanın hiçbir yerinde yok. Tayyip Bey’in de normal şartlarda kabul edeceği bir şey değil ama bunların sonuçlarını da bilemez. Güvendiği elemanlar kendilerine hukuken doğru bilgi vermiyor" diyen Yalçınbayır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçmen olması durumunda bu değişikliklere 'hayır' diyeceğini öne sürdü.

"PROPAGANDA YASAĞINI KENDİMİZ KOYDUK"

Türkiye ile Hollanda arasındaki diplomatik krize de değinen Yalçınbayır, "Bakın, insanların oy verme hakkı evrensel bir haktır ve bu hak o ülkeler tarafından tanınmış. Tanınmış olmasaydı biz orada sandık da açamazdık. Ama propaganda yasağını biz kendimiz koyduk. Bunu iç politika malzemesi yapmak ve AB düşmanlığı ile birleştirmek bana doğru gelmiyor. (…) Şimdi oradaki temsilciliklerde yapılan iş, Türkiye’deki kamu kurumlarında yapılan propaganda maiyetinde. Bu kabul edilmez. Yani orada siz konsoloslukta grupları toplayıp hükümet de olsanız bir propaganda yapamazsınız. Biz de aynı şeyi yapıyoruz" dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 13.03.2017 19:08
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol