AKP-MHP' ZİRVESİNDEN 'TEKLİF' ÇIKTI!..

Başbakan Binali Yıldırım Bahçeli'ye "ortak miting" teklifi götürecek. İki ismin Çankaya'daki görüşmesi başladı.

09 Şubat 2017 Perşembe 15:54
AKP-MHP' ZİRVESİNDEN 'TEKLİF' ÇIKTI!..

Başkanlık sistemini öngören anayasa değişikliği teklifi ile ilgili referandum tarihinin belli olmasının ardından, AKP'nin de yol haritası da netleşti. ANKA'nın haberine göre; AKP referandum sürecinde risk almak istemiyor.

Başkanlık sistemi ile ilgili kamuoyu araştırmalarından çıkan sonuçların başta Cumhurbaşkanı olmak üzere partide memnuniyet yaratmadığı öğrenildi. Başbakan Binali Yıldırım'ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, referandum çalışmaları sırasında MHP tabanına mesaj vermek için destek isteyeceği öğrenildi.

AKP kulislerinde, anayasa değişikliği teklifinin Bahçeli'nin çağrısı ile gerçekleştiği, ve desteğini de bugüne kadar sürdürdüğü, asıl bundan sonra desteğine daha çok ihtiyaç olduğu vurgulanıyor. Bu nedenle MHP tabanının da oyuna ihtiyaç olduğu ancak, MHP tabanında kararsızların oranının yüksek olduğu belirtiliyor. Başbakan Yıldırım'ın bugün Bahçeli'ye "ortak mitin yapalım" teklifi götüreceği öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre; Yıldırım'ın Bahçeli'ye teşekkür edeceği ve en azından Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyükşehir mitinglerine katılmasını isteyeceği iddia edildi.

GÖRÜŞME BAŞLADI

Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasındaki görüşme başladı. İki isim Çankaya Köşkü'nde görüşüyor.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol