AKP'Lİ VEKİLDEN ŞOK SÖZLER!..

AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Irak'ın Şengal bölgesinde PKK ile KDP arasında Rojava Peşmergelerinin konuşlandırılması nedeniyle yaşanan krizi değerlendirdi.

25 Mart 2017 Cumartesi 00:30
AKP'Lİ VEKİLDEN ŞOK SÖZLER!..

AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Irak'ın Şengal bölgesinde PKK ile KDP arasında Rojava Peşmergelerinin konuşlandırılması nedeniyle yaşanan krize ilişkin "Şengal Kürdistan'ın parçasıdır. PKK Kürdistan'ı parçalamak için uğraşıyor. Bunu kimin emriyle yapıyor, kimin için yapıyor? Bu emri kim veriyor? İran mı bu emri veriyor, Almanya mı bu emri veriyor? Kürdistan'ı kim parçalamak istiyor? PKK kalkmış Kürdistan'ı parçalamaya çalışıyor. Bu yanlıştır, kimse de bunu kabul etmez" değerlendirmesini yaptı.

Irak'ta bölgesel Kürt yönetimi merkezi Erbil merkezli uydudan yayın yapan K24'e konuşan AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Şengal'da (Sincar) PKK ile KDP arasında yaşanan gerilim, çözüm sürecine dönülmesi talepleri ve referandum çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. PKK’nın Şengal’deki varlığının kabul edilmez olduğunu belirten Ensarioğlu, "Şengal Kürdistan’ın parçasıdır. PKK Kürdistan’ı parçalamak için uğraşıyor. Bunu kimin emriyle yapıyor, kimin için yapıyor? Bu emri kim veriyor? İran mı bu emri veriyor, Almanya mı bu emri veriyor? Kürdistan’ı kim parçalamak istiyor? PKK kalkmış Kürdistan’ı parçalamaya çalışıyor. Bu yanlıştır, kimse de bunu kabul etmez" dedi.

'ÇÖZÜM SÜRECE KALDIĞI YERDEN DEVAM EDEMEZ'
Diyarbakır'daki nevruz kutlamalarında konuşan HDP Sözcüsü Osman Baydemir’in, 2013 çözüm süreci ruhuna geri dönülmesi ile ilgili çağrılarını da değerlendiren Galip Ensarioğlu, şunları söyledi:

"2013 ruhunu kim öldürdü, biz bunu iyi biliyoruz. Kimse suçu kimseye atmasın, yani hem öldür, hem yık hem de gelip sitem et, bu doğru değil. Şimdi de 2013’e dönelim diyorlar, artık kimse onlara inanmıyor. Yeni bir çözüm sürecinin başlaması için PKK’nın silah bırakması şarttır. Çözüm süreci kaldığı yerden devam edemez. Sürecin yeniden başlaması için PKK’nın Türkiye’de silah mücadelesine son vermelidir. Ondan sonra da Suriye’de, Rojava’da, Irak’ta bir derdi varsa o da konuşulur. Türkiye’de artık siyasetin konuşması lazım, silahların, ölümün, kavganın olmaması lazım."

AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, referandum çalışmalarını anlatırken, 90 yıllık mevcut sistemin en büyük mağduru olan Kürtlerin referandumda kendilerine zulüm yapan bu sistemin değiştirilmesinden yana oy kullanacaklarına inandığını sözlerine ekledi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 25.03.2017 00:41
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol