AKP'Lİ KADIN VEKİLLER ORTALIĞI KIRDI GEÇİRDİ!..

Aylin Nazlıaka'nın hayır eyleminden sonra Meclis'te tansiyon yükseldi.

19 Ocak 2017 Perşembe 21:53
AKP'Lİ KADIN VEKİLLER ORTALIĞI KIRDI GEÇİRDİ!..

Anayasa değişiklik teklifinin ikinci tur görüşmeleri dün akşam başladı. Değişiklik teklifi görüşmeleri sırasında 1 dakikalık söz talebi karşılanmayan Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka kendini kürsiye kelepçeledi. TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı birleşime ara verdi.

AKP'li kadın vekillerden müdahale

Nazlıaka'nın protestosunun uzun bir süre devam etmesinin ardından AKP'li kadın milletvekilleri kürsüye gelerek Nazlıaka'nın etrafını sardı. Bu sırada tartışma büyüdü ve arbede yaşanmaya başladı. Çıkan arbededen dolayı Nazlıaka'nın kolundan yaralandığı öğrenildi.

Bu sırada CHP'li Şafak Pavey yere düştü. Aylin Nazlıaka muhalefet kulisine çıkarıldı. 

Öte yandan genel kurula ara verildi ve gazeteciler de salondan çıkarıldı.

NAZLIAKA'DAN İLK AÇIKLAMA

CHP'li milletvekillerinin desteğiyle sakinleşmeye çalışan Nazlıaka, 'Acı olan bana müdahale edenler AK Partili kadın vekillerdi. Oysa Cumhuriyetten önce biz kadınlar yok sayılıyorduk, oy bile veremiyorduk. Onların da bizlerin de Meclis'te olmasını sağlayan Cumhuriyet rejimini değiştirmeye çalışıyorlar. Saçlarımı çektiler, Şafak Hanım yere düştü. Ben orada özellikle MHP'li seçmene mesaj vermek, dikkatlerini çekmek için bu eylemi yaptım.' dedi.

Haber görseli

Haber görseli

Haber görseli

CHP'Lİ PAVEY: GÖZLERİ DÖNMÜŞ GİBİ SALDIRDILAR

Yere düşen CHP'li Şafak Pavey ise şu açıklamayı yaptı:

Gözleri dönmüş şekilde hepimize saldırdılar. Bu saldırı Anayasa geçtikten sonra bizlere yapacaklarının ayak izlerini gösteriyor. Ben kürsünün oradaydım. AK Parti Antalya milletvekili Gökçen Özdoğan Enç önce vurmak istedi. Araya HDP vekili Burcu Çelik Özkan girdi. Onun saçlarını çektiler. Enç, beni itti, yere düştüm. Diğer vekili saçından sürüklediler. Gözleri dönmüş gibi hepimize saldırdılar. Zaten görüntülerde de bunları göreceksiniz.

GÖĞSÜNE ŞİDDETLİ DARBE ALAN HDP'Lİ BULDAN HASTANEYE KALDIRILIYOR

HDP'li vekil Pervin Buldan göğsüne aldığı şiddetli darbeden sonra tedavi için hastaneye kaldırılıyor. HDP'li vekiller Buldan'ın kalp ritminde sorun olduğunu belirtti. 

CHP'Lİ MELİKE BASMACININ KOLUNDAN YARALANDI

Çıkan arbede sonrası CHP Denizli milletvekili Melike Basmacı'nın da kolu incindi. İlk müdahale Meclis ilk yardım merkezinde yapıldı.

Kavganın ardından yeniden açıldı.
 
CHP Grup Başkanvekili Özel'den TBMM Başkanvekili'ne: Kınayın 

"Parlamento'nun ara verdiği sırada, tutanak yokken herhangi müeyyede uygulanamayacağı için, fiziki engeline rağmen orada yardım etmeye çalışan Şafak Pavey'e  ve kadın vekillere müdahale edildi. Başkanvekili olarak kınamanızı dilerdim" dedi 

TBMM Başkanvekili'nden açıklama 

"Hepimizi çok etkiledi. Benim de mağdur olduğum pek çok konu oldu. Üzgünüm, üzgünüm " dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 19.01.2017 21:57
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol