AKP Kaynamaya Devam Ediyor!

AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın partisinin il başkanları toplantısında yeni parti kuracakları ihanetle suçlaması, parti içerisinde rahatsızlık uyandırdı. Erdoğan'ın bu açıklamasıyla, partide değişim bekleyenlerin umudunu yitirdiği belirtiliyor.

27 Temmuz 2019 Cumartesi 14:42

AKP’de yerel seçimler sonrası başlayan parti içi muhalefet, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 130. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısındaki ifadeleri ile yeni bir ivme kazandı. Erdoğan’ın, “Birileri parti kuruyormuş şunu yapıyormuş, hiç bunları kafanıza takmayın. Çok içimizden ayrılıp parti kuranları gördük. Şu anda sorsam adını sanını bilemezsiniz. Bu tür ihanetlerin içinde onlar bu işin bedelini de ağır öderler.” demesinin, parti içerisindeki huzursuzluğu daha da artırdığı belirtiliyor.

ERDOĞAN YENİ PARTİDEN ÇEKİNİYOR

AKP kulislerinde, Erdoğan’ın zaten erimekte olan AKP oylarını daha da aşağı çekeceği endişesiyle yeni partiden çekindiği konuşulurken, il başkanları toplantısındaki çıkışının parti içerisinden Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’a daha çok destek verilmesine neden olacağı düşünülüyor. Özellikle kabine, parti yönetimi ile partinin söylem ve politikalarında değişim bekleyen milletvekilleri ve teşkilatların Erdoğan’ın yeni parti ile ilgili yorumundan rahatsızlıklarını açıkça belli etmeye başladığı da belirtiliyor.

Erdoğan'ın son açıklamaları ile birlikte kabine ve parti içinde değişim umudunu artık tamamen boşa çıkardığı görüşünün hakim olduğu AKP kulislerinde dikkatler artık tamamen yeni kurulacak partiye çevrilmiş durumda. Partili kaynaklar, Erdoğan’ın olağan kongreyi bir yıl öne çekme kararının da, yeni partiye olan yönelişi durduramayacağı, siyaset dili değişmediği ve parti içerisindeki adam kayırmacılık bitmediği sürece çöküşün önlenemeyeceğini ifade etti. 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 27.07.2019 15:02
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol