AKP'DEN İSRAİL'E GİZLİ DESTEK!

Meclis’te İsrail ile yapılan anlaşmaların iptali önergesi AKP oylarıyla reddedildi. Ayrıca AKP hükümetinin İsrail’e yönelik petrol sevkiyatının da bütün hızıyla devam ettiği ortaya çıktı.

15 Mayıs 2018 Salı 23:06

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, twitter hesabından yaptığı paylaşımla İsrail ile yapılan anlaşmaların iptal edilmesinin AKP oylarıyla reddedildiğini duyurdu. Şeker'in paylaşımı şöyle:

"Filistinlilerin katledilmesi sonrası Mavi Marmara Anlaşması dahil İsrail ile yapılan anlaşmaların iptal edilmesi önerisi AKP oylarıyla reddedildi. AKP İsrail ile anlaşmaya devam dedi."

GİZLİ DESTEK...

Öte yandan Kudüs’ün İsrail’in başkenti olarak tanınmasına Filistin halkının tepkisini kanla bastıran Tel Aviv yönetimi, Türkiye’den sözlü çıkışlar dışında hiçbir tepki almadı. AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “İsrail soykırım” yapıyor demekle yetinirken, dün Bakanlar Kurulu’ndan sonra kameraların karşısına geçen hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ, “ABD ile İsrail’e yaptırım uygulanacak mı?” sorusuna yanıt vermedi.

Hükümetin yaptırım konusundaki bu sessizliğinin arkasında, İsrail’e verilen gizli petrol desteği olduğu ortaya çıktı. Dünyadaki tüm tanker hareketlerini takip eden TankerTrackers sitesindeki istatistiklere göre, sadece geçen ay Ceyhan’dan İsrail’e 1,5 milyon varil petrol sevk edildiği ortaya çıktı.

Norveç bandıralı Vinga adlı gemi, Kuzey Irak’taki Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne (Kurdistan Regional Government-KRG) ait petrolleri iki ayrı seferle Tel Aviv yakınlarındaki Aşkelon Limanı’na sevk ettiği görülüyor. Sitenin twitter hesabında da, Ceyhan’dan İsrail’e yapılan sevkıyat rotası da canlı ekranlar aracılığıyla detaylı olarak paylaşıldı. TankerTrackers’in paylaştığı bir görsele göre, 11 Mayıs’ta da bir sevkıyat daha yapılmış.

Yukarıdaki tabloda, sadece geçen nisan ayında Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne ait petrollerin, Ceyhan'dan ihraç edilmesine ilişkin bilanço yer alıyor, Kırmızı işaretli satırlar, Ankara'nın İsrail'e gönderdiği petrollerin miktarını gösteriyor.

Norveç bandıralı geminin, Ceyhan Limanı'ndan ayrılmasından hemen sonra çekilen uydu görüntüsü.

Geminin Türkiye-İsrail arasında kat ettiği rota, TankerTrackers'ın twitter hesabında böyle gösterildi. (Kaynak: Cumhuriyet)

View image on Twitter

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 16.05.2018 00:00
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
enis berkay 2018-05-16 11:11:41

manşet ayrı....video ayrı.....ne demek oluyor bu....manşetle ilgili viedo yok...başka bir video var....bazıları gibi götü başı başka gibi değildir dimi...umarım öyledir...manşet ayrı...video ayrı olsa.....kötümü olur....bir sahtekarlık yok değilmi....diğerleri gibi ne bok olduğunuz belli değilcilerden değilsinizdir umarım.....