AKP'DEN FETÖ OKULLARINA SERVET YAĞMIŞ!

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 17/25 Aralık yolsuzluk operasyonlarından iki sene sonra bile FETÖ okullarına milyonlarca lira para verildiğini söyledi.

25 Mayıs 2018 Cuma 00:10

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, CNN Türk’te Başak Şengül’ün sunduğu “Seçime Doğru Özel” programına katıldı... Canlı yayında, Hande Fırat, Hakan Çelik ve Murat Çelik’in sorularını yanıtlayan İnce, çarpıcı açıklamalar yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 17-25 Aralık 2013’teki yolsuzluk operasyonlarından iki sene sonra FETÖ okullarına 114 milyon lira verildiğini iddia eden İnce, “Çocuğunu o okullara gönderen memuru attın da bu bakanı niye atmadın?” diye sordu.
 

İşte İnce’nin o açıklamaları:


Müthiş bir hava var. Değişim rüzgarını hissediyorum.Siz bir şirketin hisse senedi var her gün burayı karalamak ister misiniz? Kimse bu üst akıl beraber mücadele edelim. İnsanları kandırma.Merkez Bankası bağımsız olacak. Kurmayları toplayacağım.
Acil olmayan kamu yatırımlarını erteleyeceğim. Polisiye tedbirlerle ekonomi olmaz. Siz demokrasinizi, hukukunuzu düzeltin. Sabit kur gibi dedikoduları tümden yok edeceğiz. Ziraat Bankası yüzde 80'ni tarım ve tarıma dayalı olanlara kredi verecek. Halkbank esnaf ve kobilere kredi verecek. Türkiye dışarıdan para aldı bununla taşa toprağa gömdü. Gerisini alamayacak üretim yapmadığı için.
1200 civarında yabancı şirket kapatmış. Türkiye batıyor. Memleket bu durumdayken Kanal İstanbul'un ne getirisi olacak bizlere. Kanal İstanbul projesini durduracağız. Milletin güveni de yabancı yatırımcıların güveni boşa çıkardılar.


'HER TARAFI RANTA BOĞDULAR'

Erdoğan ancak özür dileyebilir, iflas belgesini açıklayabilir. Ben ekonomiyi düzelteceğim demesi ayıp. Bugün 3600 vereceğim diyor. Kasım 2017'de CHP'li vekiller önerge. Bu önergeleri AK Partilelerin önergeleri reddetmiş. Bunlar komik. Ben 16 yıllık vaadine bakarım. Her tarafı ranta boğdular.


'EKİBİM BELLİ'

İlhan abi ile her gün görüşüyoruz. Aykut Erdoğdu ile konuşuyorum. İkinci turda kurmaylarım ile çıkacağım. Birinci tur geçmeden kimseyi açıklamayacağım. Ekibim belli, 2014'ten bu yana çalışıyorum. Mülakat varsa liyakat yoktur.Yüzde 90 oranında kaldıracağım.
Ekonomi için yapacaklarımız; En acil işimiz yargı. Adil bir yargı düzeni kurmak gibi bir görevim var.
Yatırımcının önündeki bürokratik sıkıntıları ortadan kaldıracağız.
Faiz İslam'da haramdır. Bunu bütün Müslümanlar kabul eder. Ben de kabul ediyorum. Ama tutup faizle uğraşmanın anlamı yok. Dünyanın kuralları var. Saplantıları ortadan kaldıracağız.
Ekonomilerin başına liyakat sistemi ile birini atayacağız. Devlet kemer sıkacak. Saray'dan başlayacağım. Evimde otururum. Çankaya Köşkü'nü de devlet işleri için kullanırım. Kalan para ile AR-GE çalışmalarında bulunuruz. Aralık'ta 359 milyon lira harcadılar.
Kaynak mı yok? Saray yaparsanız, Suriyelilere 40 milyon dolar harcamazsanız alın size kaynak.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 25.05.2018 14:49
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol