'AKP DARBENİN ARAŞTIRILMASINI ENGELLİYOR'

CHP’li 15 Temmuz FETÖ Darbesi Araştırma Komisyonu Üyesi Aytun Çıray, AKP’nin Komisyon’un çalışmalarını engellediğini söyledi

05 Nisan 2017 Çarşamba 00:53
'AKP DARBENİN ARAŞTIRILMASINI ENGELLİYOR'

CHP İzmir Milletvekili ve 15 Temmuz FETÖ Darbesi Araştırma Komisyonu Üyesi Aytun Çıray, Başbakan Binali Yıldırım’ın CHP Genelbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘15 Temmuz’un Kontrollü bir Darbe’ olabileceğine ve AKP’de 180 Bylocke kullanan milletvekili bulunduğuna ilişkin değerlendirmelerine gösterdiği tepkiyi eleştirdi. Aytun Çıray, açıklamasının başında  “15 Temmuz felaketinin hemen sonrasındaki siyasi uzlaşma beyanlarının Türk Milletini gerçekten rahatlattığını ve ortaya adeta bir musibet bin nasihatten evladır sözünü doğrulayan sosyal huzur umudu doğduğunu” ifade etti.

AKP’nin 15 Temmuz’un aydınlatmak istemediğini savunan Çıray, “15 Temmuz FETÖ Darbesini Araştırma Komisyonun çalışmalarının açık-örtülü yollarla baltalanmasına tüm çıplaklığıyla şahit olduk. Böyle davrananlar şimdi kontrollü darbe gibi ibarelerden rahatsızlık duyuyorlar. Buna hakları var mı?” diye sordu. 

Evrensel’in aktardığına göre Aytun Çıray açıklamalarına  şöyle devam etti: “23 Kasım 2016 tarihli ilk yazılı soru önergemizde –ki orijinal metnin kopyasını ekte sizlerin bilgisine sunuyorum- sayın Binali Yıldırım’dan Komisyonumuzun bu doğrultudaki taleplerinin karşılanmadığını belirterek ‘hain terör şebekesi FETÖ’nün kendi iç iletişimin sağladığı ByLocke ve Eagle adlı şifreli yazılımları kullanan siyasetçiler, özellikle eski/yeni milletvekili, bakan, belediye başkanları ve üst düzey bürokratlarının kimler oldukları’ sorusunu yanıtlandırmasını istedik. Bununla da yetinmedik aynı önergenin ikinci sorusunda bu gruba giren tüm aktörlerin o geceki ‘uçuş planları ve HTS raporları nedir?’ diye sorduk. Ama maalesef Sayın Yıldırım bu sorularıma Anayasal süresi içinde cevap vermedi, hâlâ da vermiş değil.” 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 05.04.2017 11:55
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol