AKP Dağılıyor! İstifalar Başlıyor...

'AKP'de çatlak' tartışmaları kulislerde yüksek sesle dile getirilmeye devam ederken, istifaların da ardı arkası kesilmiyor. Partide geri plana çekilen bazı kritik isimlerin ise istifa için yeni oluşumların vücut kazanmasını beklediği belirtiliyor.

27 Eylül 2019 Cuma 20:36

Siyaset kulislerinin başlıca gündem maddelerinden biri AKP'de yaşanan istifa depremleri. Son bir yıl içerisinde bir milyona yakın üye kaybeden AKP'de tabanın rahatsızlığı artarken, partinin yönetim kademesinden de istifa haberleri geldi.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun istifa kararıyla partiden istifalar da hız kazandı.

Öte yandan Reuters'te yer alan habere göre, “Birçok arkadaş artık AK Parti’deki durumlardan rahatsız” diyen AKP’den ayrılan eski bir milletvekili, “Tek tek istifalar oluyor. Pek görülmüyor ama bunlar gerçek. Bazı illerde toplu olarak istifalar var. Bazı illerde yeni kurulacak partilere katılım için toplu istifa girişimleri oluyor. Bunlar güzel görüntüler değil o yüzden ayrılan bazı arkadaşlar onlarla konuşup bu istifaları durduruyor” dedi ve ekledi: “Ama hem Babacan hem Davutoğlu yıl sonuna kadar yeni parti ile ortaya çıkınca daha fazla ve kritik isimlerin istifasının olacağından eminim. Bu arkadaşlar partideki sorunların çözüleceğine olan inancını kaybetmiş durumlar.”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 28.09.2019 00:13
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol