AKP Bylock'çu Siyasiler Ortaya Çıksın İstememiş!

Cemaat'in haberleşme kanalı olan Bylock'a ilişkin dikkat çeken bir açıklama geldi. İYİP Genel Başkan yardımcısı Aytun Çıray, 'Siyasilere ve üst düzey bürokratlara ait ByLock, HTS ve uçuş listeleri temin edilmedi, bunlar istenmeliydi ama komisyon başkanı engelledi' dedi.

15 Ocak 2020 Çarşamba 10:46

CHP’nin TBMM’ye sunduğu 'FETÖ’nün siyasi ayağının araştırılmasına yönelik önergeye İYİP de destek verdi.

"FETÖ Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu" üyesi ve İYİP Genel Başkan yardımcısı Aytun Çıray, “Siyasilere ve üst düzey bürokratlara ait ByLock, HTS ve uçuş listeleri temin edilmedi, bunlar istenmeliydi ama komisyon başkanı engelledi” dedi.

Sözcü'ye konuşan Çıray, görev yaptığı komisyonun eksiklerini de sıraladı ve şunları söyledi: “Komisyonda bürokratlar ve emekli genelkurmay başkanları dinledikten sonra faaliyetleri sulandırılmaya başlandı. 15 Temmuz'da aktif görev yapan bürokratların komisyona gelmesi, iktidar tarafından engellendi. Süleyman Demirel, daha önce TBMM'de kurulan komisyona saatlerce bilgi verirken, eski cumhurbaşkanlarından sadece Abdullah Gül bize yazılı cevap gönderdi. Komisyonun talep ettiği siyasilere ve üst düzey bürokratlara ait ByLock, HTS ve uçuş listeleri komisyon başkanı tarafından temin edilmedi. Erdoğan'ın ‘komisyonun amacına ulaştığı' açıklamasının ardından Başkan Reşat Petek tavır değiştirdi ve bu açıklamadan sonra çalışma sonlandırıldı. Devlet Bahçeli de anayasa ve başkanlık tartışmasını başlatarak komisyonu gündemden kaldırdı.”

FETÖ'NÜN ARAŞTIRILMASINA DA 'HAYIR' DEMİŞTİ!

CHP grup başkanvekilleri tarafından sunulan araştırma önergesinde, Türkiye'nin 15 Temmuz 2016'da karşı karşıya kaldığı darbe girişiminin, Cumhuriyet tarihinin en vahim olaylarından biri olduğu vurgulanmış, FETÖ'nün örgüt yapılanmasının karanlıkta bırakılmaması, siyasi, ticari, askeri, yargı, emniyet ve diğer tüm ayaklarının açığa çıkarılmasının tarihsel bir görev olduğu belirtilmişti.

TBMM'de grubu bulunan 4 siyasi partinin ortak önergesiyle 26 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz darbe girişimi ile bu örgütün faaliyetlerinin araştırılması amacıyla Araştırma Komisyonu kurulduğu hatırlatılarak, şu ifadelere yer verilmişti:

"Komisyonun sürekli engellenen çalışmasıyla bile FETÖ yapılanmasıyla ilgili gerçeklerin ortaya çıkması siyasi bir paniğe neden olmuş komisyon çalışmaları fiilen 9 Aralık 2016 tarihinde, resmen de 4 Ocak 2017 tarihinde sonlandırılmıştır. Dolayısıyla darbe girişiminin yanı sıra FETÖ'nün siyasi ayağını da ortaya çıkarabilecek bir araştırma yapılması engellenmiştir. Birçok siyasi partinin genel başkanı, yöneticileri, milletvekilleri ve toplumun diğer tüm kesimleri FETÖ'nün siyasi ayağının ortaya çıkarılmamasından olan rahatsızlığını sıklıkla dile getirmektedir. Bu ve ekteki gerekçelerimizle FETÖ'nün siyasi ayağını aydınlatmak amacıyla Anayasa'nın 98'inci ve İçtüzüğün 104 ve 105'inci maddeleri uyarınca bir Meclis Araştırması açılmasını arz ve teklif ederiz."

Ekte sunulan gerekçede ise FETÖ'nün siyasi ayağının ortaya çıkarılması toplumsal bir talep olduğu ve örgütün siyasi ayağının ortaya çıkarılmasının hukuki, vicdani, insani ve yasal bir görev olduğu kaydedildi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 15.01.2020 10:57
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol