'AKP Artık Zulüm Partisidir'

AKP’nin kurucularından Kemal Albayrak, yerel seçim değerlendirmesinde, kaybeden tarafın AKP olduğunu belirterek, “Zulme uğrayanlar şimdi zulüm yapıyor” dedi.

07 Nisan 2019 Pazar 06:20

AKP’nin kurucularından, eski Milletvekili Kemal Albayrak, seçimlere dair değerlendirmelerde bulundu. AKP’den ayrılarak Merkez Parti’ye katılan Albayrak, partisinin düzenlediği basın toplantısındaki konuşmasında, yerel seçimlerin genel seçim havasında geçtiğini belirterek, “Bu işin kaybedeni Adalet ve Kalkınma Partisi. Beraber kuruculuk yaptığım dostlarımız var, bize o zaman şikayet ediyorlardı, ‘Basın bizim karşımızda, devlet önümüze geçiyor’ diye. Şimdi aynıları şikayet ettiriyor. Zulme uğrayanlar şimdi zulüm yapıyor” ifadelerini kullandı.“Biz hukuk istiyoruz, yoksa bizim ne Tayyip Bey’e, ne Ali’ye, ne Kılıçdaroğlu’na düşmanlığımız yok” diyen Albayrak, “Adalet ve Kalkınma Partisi kurduğum bir parti, bu milletin tadını bozdu, insanları kutuplaştırdılar” ifadesini kullandı. Albayrak, artık AKP’ye oy vermeyenlerin hain ilan edildiğini belirterek, “Bunlar artık ıslah olmaz. Üsttekilerin icraatları ile tabandakiler farklı; üstte aşk ve rant, tabanda dava” diye konuştu.

‘BELKİ HANIMI İLE DAHA RAHAT ÇALIŞIRIZ’

Merkez Parti Genel Başkanı Abdürrahim Karslı ise, konuşmasında adaletsizlikten bahsederken, gazetecilerin yani parti kuracakları konuşulan Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ya da Ali Babacan ile görüşmeleri olup olmadığı sorusuna şu yanıtı verdi:“Türkiye’de yeni bir siyasi hareket bundan sonra olmaz. Onlar hep bizim gibi insanların önünü kesme manevrasıydı, başarılı da oldular, bundan sonra olmaz artık. Parti kurmak isteyenler bin bilinmeyenli denklem gibi, hepsini çözecekler, hepsi lehlerine olursa parti kuracaklar. Olmaz. Zaten pilleri bitmiş. Şu an çıkıp deseler ki biz varız, kimse arkalarından da gitmez. O insanlar bizim tenkit ettiğimiz insanların yol arkadaşı. Bizim başımıza gelen yol kazasında onlar da direksiyondaydı. Onlar masum değil. Yıllar önce bana sordular partiyi yeni kurmuştum, isim de söylediler mesela Abdullah Gül dediler. Onunla olmaz, belki hanımı gelse onunla daha rahat çalışırız. Çünkü onda biraz cesaret var, diğerinde yok."

PARTİDE KİMLER VAR?

2014 yılında kurulan Merkez Parti’nin başkanı Karslı, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde ana bilim dalı başkanı iken KHK ile ihraç edilmişti. Partide aynı zamanda, kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan'ın cenaze töreninde "Düne kadar çözüm diyenler ne oldu da sonuna kadar savaş diyor. Saraylarda 30 tane korumayla gezip, zırhlı arabalara binip ‘Şehit olmak istiyorum' diye bir şey yok" sözleriyle gündem yaratan ve ordudan atılan Yarbay Mehmet Alkan, bir dönem Liberal Demokrat Parti’de yer alan Av. Yusuf Ziya Kıvanç, Ecevit hükümetinde bakanlık yapmış olan Mahmut Er de yer alıyor. 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 07.04.2019 12:19
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol