'AKP, 400 VEKİLE ULAŞAMAZ'

KONDA’nın genel müdürü Bekir Ağırdır, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sürekli dile getirdiği "400 vekil" talebine ilişkin olarak, "AKP’nin hiçbir matematik şart altında 400 milletvekiline ulaşamayacağını" söyledi.

18 Mart 2015 Çarşamba 14:32
'AKP, 400 VEKİLE ULAŞAMAZ'

 AKP karşıtlarının oy oranının ilk kez AKP yandaşlarının oy oranını geçtiğini yazan kamuoyu araştırma şirketi KONDA’nın genel müdürü Bekir Ağırdır, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Başkanlık" için meydanlarda sürekli dile getirdiği "400 vekil" talebine ilişkin olarak, "AKP’nin hiçbir matematik şart altında 400 milletvekiline ulaşamayacağını" söyledi. 

Ağırdır, BirGün’den Ömer Şahin Keyif’e verdiği söyleşide AKP’nin çıkarabileceği milletvekili sayısını irdeledi. Hiçbir matematik şartı altında AKP’nin Anayasa’yı değiştirecek milletvekili sayısı olan 400’e ulaşamayacağını söyleyen Ağırdır, “Böyle bir ihtimal yok. Bu iddia olsa olsa, hem HDP’nin hem MHP’nin barajın altında kalması ve AKP’nin geri kalan milletvekillerini toplayıp gelmesi hayalinden besleniyor olabilir” dedi.

HDP’nin barajı geçmesiyle AKP’nin tek başına iktidar olmasını da tehdit ettiğini açıklayan Ağırdır, “AKP yüzde 42,5’a düşerse, 275 veya 277’yle iktidar pamuk ipliğine bağlı hale gelebilir. İkincisi, AKP’den seçmen çözülmesi olursa bunun daha çok MHP’ye doğru olacağı kanaatim var. CHP’den çözülmenin de HDP’ye doğru olacağı…” diye konuştu. 

Bu seçimin sürprizinin MHP ve HDP’den gelebileceğini belirten Bekir Ağırdır, “Kendilerinden bugün beklenmeyen oy oranına, yani biri 17-18’e, diğeri 13-14’e ulaşabilir” ifadelerini kullandı. Ancak Ağırdır, MHP yüzde 13-14’te devam ederse, HDP’nin tek başına yüzde 11 olmasının, AKP’nin iktidarını engellemeye yetmeyeceğini de ekledi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 18.03.2015 14:34
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol