AKİL İNSANLARI BELİRLEDİK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Sayın Bahçeli’nin bu süreçle ilgili olarak ‘bir ihanet süreci’ ifadesini aynen kendisine iade ediyorum” diyerek cevap verdi.

02 Nisan 2013 Salı 13:25
AKİL İNSANLARI BELİRLEDİK

 Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

AVRUPA'DAN DAHA İYİ DURUMDAYIZ
TBMM’de AK Parti Grup Toplantısı’nda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, toplantının başında TÜİK tarafından açıklanan büyüme rakamlarına değindi.
Türkiye ekonomisinin 2012 yılında 2.2 oranında büyüdüğünü açıklayan Başbakan Erdoğan, “Türkiye ekonomisi 2012 yılının ilk çeyreğinde yüzde 3.3, ikinci yüzde 2.9, üçüncü çeyrekte yüzde 1.6, 4 büyü kaydetmişti. Dördüncü çeyrekte 1.4 oldu. Böylece Türkiye ekonomisi 2012 yılında yüzde 2.2 oranında büyüdü. GSYH 2011 yılında 1 trilyon 298 milyar Türk lirasına ulaşmıştı. 2012 yılı sonu itibari ise GSMH 1 trilyon 417 milyar Türk lirası oldu. Dolar cinsinden milli gelirimiz 2011 yılında 774 milyar dolar, idi şuanda milli gelirimiz 786 milyar dolar olarak gerçekleşti” diye konuştu.
10 yıl önce 2002 sonunda milli geliri 230 milyar dolar olarak devraldıklarını hatırlatan Erdoğan, “10 yılda milli gelirimizi 3 kattan fazla artırdık ve 786 milyar dolara ulaşmış olduk. Kişi başına milli gelir 2002 yılında 3 bin 500 dolar olarak devralmıştık, 2011 yılında 10 bin 469 dolar olarak gerçekleşen kişi başına milli gelir 2012 sonunda 10 bin 504 dolar oldu. Bu rakamların ülkemiz için milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Yüzde 2.2 bir büyüme oranına rağmen gelişmiş ülkelerden, özellikle Avrupa’dan çok daha iyi durumda olduğumuzu vurgulamak zorundayım” şeklinde konuştu.
BAHÇELİ'YE SERT TEPKİ
MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi eleştiren Başbakan Erdoğan, “Onlar bu güne kadar hep bu ihanetlerle bu ülkeyi küçülttüler, hep bu ihanetlerle bu ülkedeki emperyalist yapılara maalesef altyapı oluşturdular. Bizden önce 3.5 yıl bu ülkede iktidar oldular. Bu 3.5 yıllık iktidarlarında devletin bankalarını malum şebekelere peşkeş çektiler. Faizi bir gecede yüzde 7 bin 500’lere çıkartan bu şebekeydi. Onlara yataklık yapanda intihar ve bu ülkenin maalesef adeta ihaneti içinde olan başta Sayın Bahçeliydi. Bunlar bunu yaptılar. Bütün bu adımları atarken şimdi sıkılmadan bu ülkede ciddi bir sıçramayı meydana getirelim, güven, istikrar, yatırım, üretim ortamını artıralım derken onların bu çözüm sürecine, barış sürecine, milli birlik sürecine bir ihanet süreci demelerini anlamak mümkün değil. Eğer bu ülkede bu anlamda bir ihanet varsa, bu ihanetin içinde olan Bahçeli’dir Kılıçdaroğlu’dur. Çünkü hiçbir zaman ‘bu işi nasıl çözelim’ diye asla bir araya gelmeye yanaşmadılar” diye konuştu.
Üniversitelerde karşıt gruptan öğrencilerin kavgalarına değinen Erdoğan, “İşte bakın okullar karışmaya başladı, üniversiteler karışmaya başladı. Niye? bunların iki dili var, birde görünmeyen dilleri var üç. Bu iki dil, ‘biz ülkücüleri sokağa dökmeyeceğiz.’ Bursa’da ‘vur de vuralım, öl de ölelim’ dedikleri zaman ‘onunda zamanı gelecek, onunda zamanı geldiğinde talimatı vereceğim’ diyen kim? Bahçeli’nin kendisi. Bu açıklamadan sonra şimdi Bahçeli’nin gençleri Erciyes Üniversitesi’nde ellerinde ‘vur de vuralım, öl de ölelim’ pankartları ile Muğla Üniversitesi’nde karşıt görüşlü gençlerle vuruşmaya başladılar. O karşıt görüşlü gençlerde malum, onlar da zaten bu güne kadar böyle bir zemini arayan aşırı solcular. Bunların derdi ilim değil, bunların derdi terör. Bunların milliyetçiliğinin tanımında da bu var. Zaman zaman bize de bu meydanları okumadı mı bu Bahçeli? Gördüğün zaman, böyle ikili olduğunda melek yüzlü zannedersin ama arkasında başka şeyler var. Biz seni tanıyoruz Sayın Bahçeli. Sen bizden önceki iktidarın borçlusu durumundasın. Siz bu ülkeyi bir çöküşe götürdünüz. Bu ülkeyi adeta bitiriyordunuz ama milletimiz bunun farkına vardı, sizi parlamentonun dışına attı ve bizi de getirdi tek başımıza iktidar yaptı” şeklinde konuştu.
AKİL İNSANLARI BELİRLEDİK
Akil insanlarÇözüm sürecini takip edecek, toplumsal desteği perçinleyecek bir heyeti kamuoyunda yaygın kullanılan akil insanları tespit ettik. Sözüne güvenilen, itibar sahibi yazar, akademisyen, sanatçı ve sivil toplum örgütlerinden oluşan bir heyet oluşturduk. Bu havuz içerisinde çalışmamızı yapacağız ve 7 coğrafi bölgeye göre bir planlama yapacağız ve isimleri kamuoyuna açıklayacağız. Perşembe günü heyetle bir araya geleceğiz. Hem onların görüş ve önerilerini dinleyeceğiz, hem de onlar bir kısım etkinlikler gerçekleştirerek halkımızla bir araya gelecekler. Konferanslar düzenleyebilirler, bire bir görüşmeler yapabilirler, medyayla görüşebilirler. Yeter ki bir aylık süre içinde bize çalışmalarını yapıp, raporlarını sunsunlar. Bu heyettekiler süreçte ne kadar aktif yer alırlarsa alsınlar, Türkiye’nin tüm yazarlarına, sanatçılarına ihtiyaç olduğu açıktır. Buradaki temsili bir kadrodur.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol