AK PARTİ'Yİ KORKUTAN YÜZDE 60...

CHP seçmenini anlamak isteyen AK Parti yöneticileri yaptırdıkları ankette şoke eden sonuçla karşılaştılar

26 Mayıs 2011 Perşembe 11:40
AK PARTİ'Yİ KORKUTAN YÜZDE 60...

 CHP seçmenindeki AK Parti karşıtlığı inanılmaz boyutlarda. AK Parti'nin devrilmesi için CHP'ye oy verenlerin yüzde 60'ı darbeye 'evet' diyor.

Kutuplaşmanın vardığı noktayı AK Parti'nin CHP'ye oy verenler arasında yaptırdığı araştırma çarpıcı biçimde ortaya koydu. CHP'ye gönül verenlerin neden AK Parti'den bu kadar nefret ettiğini anlamak isteyen iktidar, düşündüren sonuçlara ulaştı.

Sky Türk'te gazeteci Yavuz Semerciye'ye konuk olan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, CHP'nin Ergenekon'a teslim olduğunu iddia etti. Bakan CHP ve MHP'yi sarsan kasetleri de yine Ergenekon'a bağlıyor. Semerci, Bakan Ergün'ün çok konuşulacak açıklamalarını bugün Habertürk'teki köşesine taşıdı:

BİZİMLE KORKUTUYORLAR

"CHP'ye oy veren seçmen kitlesinin önemli bir bölümü, CHP'nin politikalarını benimsediği için değil, bize kızdığı için CHP'ye oy veriyor. Biz de bize olan kızgınlığı anlamaya çalışıyoruz. Onun bize kızgınlığını anlamaya ve onu çözmeye çalışıyoruz. Niye kızıyor, adam bize bir şeyden kızıyor, kimisi işte laiklik sebebiyle kızıyor, kimisi propagandaların etkisi altında kalmış, liderlerin mesela bu kızgınlıklarda rolü var, çünkü grup konuşmalarında falan partililerine sürekli bize kızgınlık mesajları onlar iletiyorlar. O zaman neyi görüyoruz? Liderler, parti yöneticileri umut aşılayacaklarına tabanlarına korku aşılıyorlar. 

Bizimle korkutuyor yani. Kendisi bir umut dağıtacağına, umut olacağına, çözümler üreteceğine bizimle korkutmayı tercih ediyorlar... 

YÜZDE 60'I DARBE İSTİYOR

İlginç bir şey daha çıktı mesela o zaman, Cumhuriyet Halk Partisi'ne oy verenlerin yarıdan fazlası darbeleri de destekliyor. Yani, AK Parti'nin bir darbeyle düşürülmesinin doğru olacağını söyleyen yüzde 50'den fazla. Cumhuriyet Halk Partisi'ne oy verenlerin yüzde 50'den fazlası, 60'a yakını böyle bir tablo içinde görülüyor." Bakana, "Anketlerde açık açık darbeleri destekler misiniz diye mi soruluyor" dedim. "Evet" dedi... 

Ne garip bir toplum olduk değil mi? AK Parti karşıtları hem dinlenmekten korkuyor, hem de kendisine darbeyi destekler misiniz diye soran anketöre "Evet" yanıtı veriyor! Darbeyi destekleyenlerin fikrine katılmam mümkün değil, ama ankete katılan CHP'lilerin cesaretine hayran kaldım!"






Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol