AK PARTİ'DEN İLK YORUM...

CHP ve MHP'nin uzlaştığı aday Ekmeleddin İhsanoğlu için AK Parti'den ilk yorum geldi.

16 Haziran 2014 Pazartesi 17:32
AK PARTİ'DEN İLK YORUM...

 AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, "Bu çatı adayı, ulusalcı siyasetin iflas ettiğini gösteriyor. Ulusalcı siyaset kendi içerisinden aday çıkaramamıştır" dedi.

 Aydın, "CHP ve MHP'nin ortak cumhurbaşkanı adayının Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu olmasını" AA muhabirine değerlendirdi.

 "Öncelikle MHP ve CHP'ye hayırlı olsun" diyen Aydın, Türkiye'nin çatısının gerçek manada Ak Parti olduğunun herkesçe bilindiğini, 77 milyon insanın sorununa eğilen, herkesin dertleri ile dertlenen partinin AK Parti olduğunu söyledi. Aydın, "Temelden ve çatıdan bahsediyorlar ama çatıları yok ki. Ülkenin neresinde varlar, açsınlar Türkiye haritasına baksınlar sonuç ortada" diye konuştu.

 Aydın, "CHP, sadece kumsallarda olan partidir. MHP, yine aynı şekilde belli bölgelerde olan bir parti. Bunlar biraraya gelse bile Türkiye'nin çatısını oluşturma şansları yoktur" dedi. Ahmet Aydın, şöyle konuştu:

 "Bu çatı adayı, ulusalcı siyasetin iflas ettiğini gösteriyor. Ulusalcı siyaset kendi içerisinden aday çıkaramamıştır. MHP de CHP de maalesef siyasetin gereğini yapamamıştır. Siyasete ve siyasetçiye bu manada güvenleri kalmamıştır. Bu da kendileri için, siyaset yapanlar için acı bir tablodur. Hem siyaset yapacaksınız, siyaset kanalıyla çözüm geliştirmeye çalışacaksanız ama siyasetçiye güven duymayacaksınız. Bu durum, CHP ve MHP siyasetinin iflasını gösterir. Biz siyaset kurumunu güçlendirmek durumundayız, siyasete de siyasetçiye de güvenmek durumundayız. Bir siyasi parti olan CHP de MHP de maalesef kendi içerisinden aday çıkaramamanın ve siyasetçi birini aday gösterememenin acziyeti içerisindeler. Bu da onların siyasetinin iflasını gösterir.

 Sözüm ona bürokrat da olsa AK Parti ile belli bir dönem bağı olan birisini, sözüm ona muhafazakar birini aday gösteriyorlar. Türkiye, siyaset dışındaki Cumhurbaşkanları ile çok acılar ve sıkıntılar yaşadı. En son Ahmet Necdet Sezer örneği ortada. 5 siyasi partinin teklifi ile gelmişti ve 7 yıl bu ülkeye kabus, sıkıntı yaşattı. Cemal Gürsel, Fahri Korutürk, Kenan Evren, siyaset dışından gelen adaylar... Siyaset dışından gelen Cumhurbaşkanlarının ülkeye ne kadar sıkıntı yaşattıklarını herkes biliyor. Onun dışında siyasetle gelen Özal, Demirel, mevcut Cumhurbaşkanı Abdullah Gül... Hepsi de güzel cumhurbaşkanlığı yaptı. Acaba bu aday, çok ulusalcı birini aday göstermek isteyen CHP'nin tabanında nasıl karşılanacak? Onu da merak ediyorum. Kendi tabanlarından olmayan birini aday göstermeleri acaba bu iki siyasi partinin tabanlarında nasıl yankı bulacak?"

 Aydın, "Ekmeleddin İhsanoğlu, AK Parti'nin Cumhurbaşkanı adayının seçilme şansını azaltır mı, artırır mı?" sorusu üzerine, "Fark etmez; vatandaş her şeyi çok iyi biliyor, çok net görüyor. Vatandaş kimi, niçin aday yaptıklarını da çok iyi biliyor. Halkımızın sağduyusuna ve ferasetine bugüne kadar güvendik ve inandık, yine halkımızın sağduyusu ile birinci turda, Cumhurbaşkanı rahat bir şekilde AK Parti'nin adayı olacaktır" dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 16.06.2014 17:33
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol