AK PARTİ İLE BİRLEŞME BAYRAMDAN SONRA...

Numan Kurtulmuş, AK Parti ile birleşme konusunda ise “Bu prosedür devam ediyor. Bayramdan sonra...”

08 Ağustos 2012 Çarşamba 10:56
AK PARTİ İLE BİRLEŞME BAYRAMDAN SONRA...

 Kurtulmuş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesislerinde Önder İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği’nin düzenlediği geleneksel iftar yemeğine katıldı. Burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını değerlendiren Kurtulmuş, AK Parti ile birleşme süreciyle ilgili “Bu prosedür devam ediyor. Bayramdan sonra şekillenecek. Bayramdan sonra zannediyorum ki şekillenir” diye konuştu.


Hakkari’de 8 askerin şehit düşmesiyle sonuçlanan saldırıları değerlendiren Kurtulmuş, “Uzunca bir süredir maalesef bu terör olayları tam da terörle çok keskin bir mücadele yapılmışken arkasından yeniden böyle olaylar başladı. Belli ki belli yerlerden belli merkezlerden düğmeye basıldı.
Başından itibaren yılardır terörü sadece terör olarak ifade etmiyoruz. Bugün bütün cümle alem biliyor ki ne PKK’nın ne de başka bir terör örgütünün yapmış olduğu işler tek başına yapabileceği işler değildir. Mutlaka arkasında bir takım büyük güçler vardır. Başka güçlerin istihbarat, lojistik desteği vardır. Her türlü desteği vardır. Lanetliyoruz. Artık Türkiye bu terörü bitirecek adımları ele almalıdır, bunu yaparken de terörü sadece bir güvenlik meselesi olarak görmemeli” dedi.
Türkiye’de Kürt sorununu kalıcı bir şekilde barış içerisinde çözebilecek adımlar atılmalı diyen Numan Kurtulmuş, “2009 yılında başlayan o süreç gerçekten başarıyla sonlandırılmış olsaydı bugün terörün elinden kullanabileceği en ufak Bir malzeme kalmayacaktı. Yeniden bütün siyaset camiası bütün siyasi partilerin bunu düşünmesi lazımdır. Mesele sadece askeri tedbirlerle önlenebilecek olmanın çok ötesinde bir noktaya gelmiştir. Burada bu ülkenin vatandaşlarına eşit ve özgür yurttaşlar olduğu, yeni bir Türkiye inşa etmek ve terör örgütünü hiç bir şekilde bu ülke çocuklarına bir daha kandıramayacağı şekilde ileri bir Türkiye’yi kurabilmektir. Türkiye’de artık sabır son noktaya doğru geliyor. İnşallah en kısa zamanda gerekli cevap verilir ve Türkiye bir barış esenlik ülkesi haline gelir” diye konuştu.
Son saldırılar ile birlikte ‘uzman ordu’ meselesinin yeniden ele alınması gerektiğine dikkat çeken Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, “Saldırıları üst üste koyduğunuz zaman oluş şekilleri itibariyle tıpa tıp aynı olan saldırılardır. Çok sayıda militan ellerini kollarını sallaya sallaya geliyorlar. Ve bizim karakollarımıza baskın veriyorlar evlatlarımızı şehit ediyorlar. Öyle görünüyor ki bizim bu saldırılara maruz kalan karakollarımız maalesef kendini koruyabilecek imkana sahip değil. Bunların gözden geçirilmesi, uzmanların bu konuda konuşması lazım.
Artık Güneydoğu Anadolu da ki birliklerimizin çok kolay saldırılara muhatap olmaması lazım. Mühim olan en iyi teknolojiyi almış, savaşma nitelikleri yüksek olan uzman ordunun oluşmasıdır. Terörle mücadelede 30 yıldır söylendi durdu görüyoruz ki ciddi şekilde askerlerimizin terör örgütüne karşı son derece iyi donatılmış birimlerle mukabele etmemiz gerekir. İnşallah bu son saldırılar bunları gözden geçirmemize vesile olacak” diye konuştu.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol