'ADI KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN OLSUN'

AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, AK Parti'nin grup toplantılarını yaptığı TBMM Eski Cumhuriyet Senatosu Toplantı Salonu'nun isminin 'Kanuni Sultan Süleyman Toplantı Salonu' olarak değiştirilmesi için kanun teklifi verdi.

15 Mart 2013 Cuma 16:11
'ADI KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN OLSUN'

Öz, kanun teklifine ilişkin yaptığı açıklamada, Kanuni Sultan Süleyman'ın, kanunlara dayalı yönetim ve adalet anlayışı, kanun yapıcılığı ve yayınladığı kanunnamelerden dolayı 'Kanuni' unvanıyla anıldığını belirterek, Sultan Süleyman'ın, Batı’da da büyük ve kudretli vasıflarını ortaya koyan 'Muhteşem ve Büyük' gibi unvanlarla anıldığını kaydetti. Kanuni’nin Osmanlı Devletini en geniş sınırlara ulaştırması ve askeri başarıları kadar bu topraklarda adaletli yönetimin tesisi için da çalışmalar gerçekleştirdiğini belirten öz, Kanuni Sultan Süleyman’ın bu özelliğinin sadece Osmanlı Coğrafyasında değil dünyanın birçok yerinde takdir edildiğini belirtti. Öz, bunun en güzel örneklerinden birisinin de Washington’da ABD Temsilciler Meclisi Binasında, en ünlü 23 kanun koyucunun rölyefleri arasında Kanuni Sultan Süleyman’a da yer verilmesi olduğunu ifade etti.

KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN ANITI
Öz, tarihten ilham almak ve gelecek kuşaklara da en doğru biçimde aktarmanın öncelikli vazifelerinden olduğunu belirterek, "Maalesef bugünlerde yüce milletimizin tarihimize ve ecdadımıza olan ilgisi bazı ticari amaçlı yapım ve yayınlarla istismar edilmektedir. Ülkemizde olduğu kadar dünya çapında ismi kanunla müsemma olmuş Kanuni Sultan Süleyman’ın TBMM Yerleşkesi içerisinde özel bir köşe, anıt veya kitabe ile temsil edilmesi, TBMM Eski Cumhuriyet Senatosu Toplantı Salonu (İktidar Partisi Grup Toplantı Salonu) isminin Kanuni Sultan Süleyman Toplantı Salonu olarak değiştirilmesi hakkında kanun teklifi vermiş bulunmaktayım" dedi.

İHA





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol