AÇIK AÇIK TEHDİT ETTİ!

Anayasa Mahkemesi’nin bireysel başvuru sonucu yüzde 10 olan seçim barajına ilişkin inceleme başlatmasıyla ilgili tartışmalar tehdite dönüştü...

03 Aralık 2014 Çarşamba 11:16
AÇIK AÇIK TEHDİT ETTİ!

 Anayasa Mahkemesi’nin bireysel başvuru sonucu yüzde 10 olan seçim barajına ilişkin inceleme başlatmasıyla ilgili tartışmalar devam ediyor.

Daha önce Anayasa Mahkemesi’nin kararlarını “yok sayma” seçeneğini dillendiren AKP’li Burhan Kuzu, şimdi de “Bu gidiş AYM’nin varlığını tehlikeye sokar” diyerek Anayasa Mahkemesi’nin ortadan kaldırılabileceği tehdidinde bulundu. Kuzu ayrıca, AYM’ye bireysel başvuru yolunu açtıklarına “bin pişman” olduklarını belirterek bu başvuruyu yapanları “asalak” olarak niteledi.

“BU GİDİŞ AYM’NİN VARLIĞINI TEHLİKEYE SOKAR”

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın yüzde 10 seçim barajı ile ilgili incelemelerinin sürdüğü ve çıkacak kararın 2015 seçimlerinde geçerli olacağını söylemesi tartışmalarına değinen AKP İstanbul Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Twitter’dan şunları yazdı: “12 Yıllık Ak Parti İktidarındaki istikrar ortamı bu ülkeyi Şaha kaldırdı. Bundan rahatsız olan koalisyon asalakları harekete geçtiler. AYM, Bireysel Başvuru yolunu öylesine Kötüye ve Taşkın biçimde kullanıyor ki, bu yetkiyi verdiğimize bizi bin pişman ediyor. AYM kendini tüm mahkemelerden yüksek görürken, bu yetmedi şimdi de kendini TBMM’den üstün görüyor. Bu gidiş AYM’nin varlığını tehlikeye sokar.”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 03.12.2014 11:17
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol