ABDÜLHAMİD AŞKI SON SÜRAT...

TBMM Başkanı Kahraman, Meclis'te 2. Abdülhamid'in fotoğraf sergisini açtırıyor.

26 Kasım 2016 Cumartesi 02:08
ABDÜLHAMİD AŞKI SON SÜRAT...

Daha önce 2. Abdülhamid anması düzenleyen Kahraman, şimdi de Meclis’te ‘2. Abdülhamid Han ve dönemi’ başlıklı fotoğraf sergisi açıyor.
TBMM Kültür, Sanat ve Yayın Kurulu ile TBMM Milli Saraylar “Yıldız arşivlerinden Sultan 2. Abdulhamit Han ve dönemi” başlıklı fotoğraf sergisi düzenliyor. Bugün milletvekillerine gönderilen davetiyede serginin 30 Kasım 2016 ile 4 Aralık 2016 tarihleri arasında TBMM Mustafa Necati Kültür Evi’nde olacağı belirtilirken, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın serginin açılışına davet mesajı yer aldı.
ABDÜLHAMİD ANMASI DÜZENLEMİŞTİ
Eylül ayında Dolmabahçe Sarayı’nda “Sultan II. Abdülhamid Han ve Dönemi Uluslararası Sempozyumu” düzenlenmiş ve açılış konuşmasında Kahraman şu ifadeleri kullanmıştı:“Ne yazık ki bugün bu tarihi ve kültürel miras bilinmiyor. Çünkü tarih açısından toplum ve millet olarak üzerimize bir unutkanlık perdesi çekildi. Özellikle de gençlerimizin bir kısmı bilgiden yoksun çoğu şeyi bilmiyor. Hatta en yakın tarihini de bilmiyor. Söyleyeni yok, bilenler söylemiyor, bilmeyenler uyduruyor. Bütün hakikatler böylelikle karanlıklar içinde kaybolup gidiyor. Bu noktada hemen hatırlatayım, maalesef hafızasını yitiren bir millet kültür ve medeniyetini de yitirmiş, benliğini kaybetmiş demektir.”

 





Son Güncelleme: 26.11.2016 03:17
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
GÜLTEN GÜRTÜRK 2016-12-03 21:57:55

KOSKOCA BİR DÜNYA MİLLETLERİYLE SAVAŞI NİHAYETLENDİRİP TEK TEK TOPRAKLARIMIZDAN ÇIKARMIŞIZ MUHTEŞEM BİR KOMUTAN VE VATAN PERVER HALK İLE ONUN SEMPOZYUMU YAPILMALI.....................EN AZINDAN TÜRKİYE CUMHURİYETİ KİMLĞİNİ BULDU VE BU KİMLİĞİ DE DÜNYA DEVLETLERİ UYGUN GÖRDÜ "TÜRKLERİN YAŞADIĞI ÜLKE DİYE