'ABDESTLİ DİKTATÖR'E KIZDI, DAVA AÇTI!

Özellikle Gezi Parkı eylemlerine verdiği destekle halkın gönlündeki yerini daha da perçinleyen İlahiyatçı-Yazar İhsan Eliaçık'a, Başbakan Erdoğan hakaret ettiği gerekçesiyle 50 bin liralık tazminat davası açtı. Gerekçe 'Abdestli Diktatör' sözcüğü...

08 Temmuz 2013 Pazartesi 17:49
'ABDESTLİ DİKTATÖR'E KIZDI, DAVA AÇTI!
Türkiye onu, 28 Şubat sürecinde savunduğu fikirler, haksızlığa karşı verdiği mücadele ve sonrasındaki cezaevi günleri ile tanıdı. Geçmişine 20 önemli kitap sığdırdı. İnsanlara dini anlattı. Haksızlık neredeyse o en başta orada yeraldı.

Zulme karşı biran bile duraksamadı.

Gezi Parkı olaylarında da en ön saftaydı. Gençlerle kolkolaydı. Mazlumların yanıbaşındaydı. Bulabildiği her platformda, her mecrada eleştirilerini sıraladı, hedefinde iktidar ve pek tabiki iktidarın başındaki Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yeraldı.

Kimi zaman 'Abdestli Diktatör' diye sert çıktı kimi zaman 'yiyici' deyip, Allah'ın emirlerini hatırlattı.

Karşılığı ise gecikmedi.

Başbakan Erdoğan, toplumun gönlündeki yerini Gezi Direnişi'ndeki kararlı tutumu ve duruşu ile daha da perçinlemiş olan İhsan Eliaçık'a tazminat davası açtı. Gerekçe 'Abdestli Diktatör', 'Yalancı', 'Yiyici' ifadeleri.

İhsan hoca davayı sosyal paylaşım sitesi twitter'daki hesabından açıkladı.


yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 08.07.2013 18:02
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
köksal koç 2013-07-08 22:31:05

gözünde perde var demekki. orada yaşananları görmemiş.bölücülerden yana olmuş bir zavallıymış ihsan.

Avatar
Usta07 @köksal koç 2013-07-09 08:27:27

kimin gözünde perde var acaba? a be kör koçum, bu ülkeyi 36 etnik milliyete bölen kim? pkk ile anlaşma imzalayan kim? camide içki içtiler diye yalan söyleyen kim? kimin zavallı olduğunu çok kısa zaman sonra göreceksin koçum benim...