ABD'ye Yaptırım Misillemesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD kararı: Dün akşama kadar sabrettik! Bugün talimat verdim

04 Ağustos 2018 Cumartesi 12:51
ABD'ye Yaptırım Misillemesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kadın Kolları 5. Olağan Kongresi'nde konuştu. ABD'nin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e yaptırım kararının ardından atılacak adımı Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Dün akşama kadar sabrettim. Bugün arkadaşlarıma talimatı verdim, Amerika'nın Adalet ve İçişleri Bakanlarının Türkiye'deki mal varlıklarını donduracağız" dedi.

ABD'nin yaptırım kararıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "ABD'nin yaptığı ciddi derecede saygısızlıktır. Bizimle asla bir takas içerisinde, Halkbankası genel muavinini tutuklamak suretiyle bizimle takas muamelesine girmeyin. Hukuk neyse biz onun yanındayız. Halkbankamıza bir bedel ödetme yoluna gitmeyi de doğru bulmuyoruz" dedi.

ABD'nin yaptırım kararıyla ilgili alınan kararı açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "ABD'nin yaptığı stratejik ortaklığa yakışmayacak adımdır. Türkiye'ye saygısızlıktır. Bir yandan stratejik ortak diyeceksin, bir yandan PKK'yla FETÖ ile bağlantısı olanlara destek olacaksın. Amerika'da hiçbir mal varlığı olmayan bakanlarımız hakkında böyle bir karar vermesi skandal harekettir. Biz de karşılık olarak ABD'nin Adalet ve İçişleri bakanlarına ait Türkiye'deki mal varlıklarını durduracağız." ifadesini kullandı.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol