9 YENİ BAŞKANLIK KURUYOR...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yayınlayacağı kararname ile 4 olan başkanlık sayısını 13'e çıkaracak.

01 Aralık 2014 Pazartesi 16:13
9 YENİ BAŞKANLIK KURUYOR...

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, yayınlayacağı kararname ile 4 olan başkanlık sayısını 13'e çıkaracak. Yeni düzenlemeyle paralel yapı ve çözüm süreci ile ilgili gelişmeleri İç Güvenlik Başkanlığı, ülke genelinde yapılacak yatırımlar ve projelerde gelinen noktaları ise Yatırım İzleme Başkanlığı takip edecek. Ayrıca savunma, dış ilişkiler ve enerji gibi alanlarda da başkanlıklar oluşturulacak.

Cumhurbaşkanlığı bünyesinde bulunan başkanlık sayısı artıyor. İç güvenlik, yatırım izleme , dışişleri, savunma ve enerji alanlarında kurulacak başkanlıklarla 4 olan başkanlık sayısı 13'e çıkarılacak.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, değişiklik bu hafta içinde hayata geçecek. Erdoğan cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle yani sadece kendi imzasıyla cumhurbaşkanlığı teşkilat yapısını değiştirecek.

Cumhurbaşkanlığı'nın mevcut yapısında idari ve mali işler, kurumsal iletişim, bilişim tekonolojileri ve insan kaynakları başkanlıkları olmak üzere 4 başkanlık bulunuyor. Düzenlemeyle bunlara yenileri eklenerek sayı 13'e çıkarılacak. Yeni düzenlemeyle paralel yapı ve çözüm süreci ile ilgili gelişmeleri İç Güvenlik Başkanlığı izleyecek.

Ülke genelinde yapılacak yatırımlar ve projelerde gelinen noktaları ise Yatırım İzleme Başkanlığı takip edecek.

Dış politikadaki gelişmeler Dış İlişkiler Başkanlığınca, savunma ve enerji konuları da ilgili başkanlıklar tarafından izlenecek.

Ayrıca tıpkı Başbakanlık'ta hizmet veren Başbakanlık İletişim Merkezi gibi bir merkez kurulacak.

Sosyal İşler Başkanlığı adı altında hizmet verecek birimi vatandaşlar arayarak sorunlarını anlatabilecek. Her bir başkanlık genel sekreter yardımcılarına bağlı olacak. Başkanlıkların hazırladığı raporlar genel sekreter yardımcılarına sunulacak, ardından Erdoğan'a iletilecek.

Sadece varolan değil, yeni fikirler, öneriler de raporlaştırılacak. Başkanlıkların başına getirilecek isimler henüz açıklanmadı ancak edinilen bilgiye göre Erdoğan'ın yakın çalışma kurmaylarından isimleri görevlendirmesi bekleniyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 01.12.2014 16:15
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol