80 REHİNEMİZ VAR AMA SIKINTI YOKMUŞ!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türk vatandaşlarını kaçıran IŞİD’e ilişkin " Türkiye'yi hedef alan bir noktaya rastlamadık" şeklindeki sözleri dikkat çekti.

20 Haziran 2014 Cuma 13:24
80 REHİNEMİZ VAR AMA SIKINTI YOKMUŞ!

 Bursa Çekirge Polisevi'nde düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Bülent Arınç’a, IŞİD militanlarının medyaya yansıyan, "İstanbul’u alacağız" sözleri hatırlatıldı. Bu hatırlatma üzerine Arınç, IŞİD’i kastederek bu örgütlerin hedeflerini ve yapılarını çok iyi tahlil ettiklerine vurgu yaparak, “Bunlar içinde Türkiye’yi hedef alan bir şeye rastlamadık” dedi.

 
Türkiye’nin Musul Başkonsolosluğu’nu basarak başkonsolos dahil 49 kişiyi rehin alan, 31 Türk TIR şoförünü kaçıran, Türkmenleri katleden IŞİD’e ilişkin Arınç’ın bu ifadeleri dikkat çekti.
 
IŞİD’li teröristlerin açıkça “İstanbul’u alacağız” şeklindeki beyanları ile Türkiye’yi her yönden tehdit etmesi günlerdir konuşulurken, Arınç’ın  “Türkiye’yi hedef alan bir şeye rastlamadık” sözleri kafaları karıştırdı.
 
İşte Arınç’ın ifadelerinin tamamı:
 
"Bir örgüt veya örgüt üyesi şu veya bu amaçla böyle bir söz söylemiş olabilir. Bu da kesin açık net değildir. Gazetelerde böyle haberler çıkabilir. Kim nerede ne amaçla söylemiştir. Bu tür örgütler propagandayı çok severler, tehdit ve panik havası getirmeyi arzu ederler. Biz örgütün veya buna benzer örgütlerin yapı ve hedeflerini çok iyi tahlil ediyoruz. Bunlar içinde Türkiye’yi hedef alan bir şeye rastlamadık. İhtimale göre geçmişten beri Türkiye’nin çok önemli jeopolitik noktada olduğunu bazı örgütlerin hedeflerin olacağını düşünür, senaryolar hazırlanır. Bunun üzerinde çalışmalar yapılır, devlet dış tehditlere karşı tedbir alır. Türkiye’nin dış tehditlere karşı hazırlığı var mı derseniz? Evet yıllar öncesinden bugüne güncellenen çalışmalar vardır. Milli güvenlik siyaset belgesinde de bu tür tehditlere karşı Türkiye’nin her zaman tedbir aldığını söyleyebilirim"

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 20.06.2014 13:27
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol