'77 BİN OYUMUZU ÇALDINIZ, HALKI ALDATTINIZ'

Tartışmanın neden Diyarbakır’ kimin temsil ettiği? Her iki parti de Diyarbakır'ı kendilerinin temsil ettiği iddiasında. BDP'liler sıraları yumrukladı, AKP'liler ise...

18 Aralık 2011 Pazar 22:09
'77 BİN OYUMUZU ÇALDINIZ, HALKI ALDATTINIZ'

 TBMM'de AK Parti ile BDP milletvekilleri arasında tartışma yaşandı. BDP milletvekillerinin, AK Parti'li Oya Eronat'ı protestosuna karşılık AK Parti'li vekillerden Eronat'a destek geldi.

Tutuklu vekil Hatip Dicle’nin yerine Yüksek Seçim Kurulu kararıyla milletvekili seçilen AK Parti Milletvekili Oya Eronat sıra kapaklarına vurularak protesto edildi. Eronat’ı alkışlayan AK Partili milletvekilleri ise sarılarak destek verdi. 
AK Parti milletvekillerinin kendilerine ''Siz Kürtleri temsil etmiyorsunuz'' dediklerini öne süren BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Diyarbakır'da yapılan tüm seçimlerden kendi adaylarının galip çıktığını söyledi. Sakık, “Biz kendisini 'Kürt' hissedip, özgürlüğünü savunan her Kürdün temsilcisiyiz. Diyarbakır direnenlerin şehridir. Zindanlarında özgürlük mücadelesi için bedenlerini ateşe verenlerin şehridir'' diye konuştu.
Söz alan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten de ''Biz nasıl oy aldık biliyor musunuz? Benim seçim büromu 3 defa bombaladılar. Hiçbir sokakta çalışma yapmadık, köylere giremedik. Kürdü, Kürde kırdırıyorlar. Gelin el ele verelim” dedi. 
AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın da “Kürdüm, elhamdülillah Müslümanım. Türkiye Cumhuriyeti'nin onurlu bir vatandaşıyım. 'Bu sorunu birlikte çözelim' dedik, siz adres olarak 'İmralı'yı, 'Kandil'i gösterdiniz” diye konuştu.
PROTESTO ETTİLER...
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat da ''sataşma'' gerekçesiyle söz aldı. BDP milletvekilleri, Oya Eronat kürsüye gelirken, elleriyle ve kitaplarla sıralar vurarak, protesto etmeye başladı. Eronat, protesto nedeniyle bir süre konuşmasına başlayamadı. Bu arada, AK Parti milletvekilleri de ayağa kalkarak, alkışlarla Eronat'a destek verdi.
OYLARIMIZI ÇALDINIZ...
Konuşmasına, BDP milletvekillerinin protestoları altında devam eden Eronat, ''Diyarbakır'da 77 bin oyum çalındı onu kabul ediyorum'' ifadesini kullandı. Eronat, ''Artık Hatip Dicle'yi siz mi kandırdınız o mu sizi kandırdı bilemeyeceğim ama şu bir gerçektir ki Hatip Dicle'nin seçilemeyeceğini bal gibi biliyordunuz. Bile bile halkı kandırdınız, 77 bin oyu halktan çaldınız. Diyarbakır'da aldığınız oy yüzde 65 değil, yüzde 58'tir. Bizim hakkımız 7 vekildir. Çaldığınız oyları hesaplarsanız kaç vekil çıkarmanız gerektiğini de bilirsiniz” diye konuştu. 
Tartışmanın sürmesi üzerine verilen aranın ardından BDP'li Kaplan, ''Yüreğiniz varsa Diyarbakır'da dolaşırsınız. Halkın oylarını çaldınız'' diye bağırdı. 

tncyhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol