61'İ SARAYA GİDİNCE 222 DAHA ALINACAK...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığa ait 61 aracı ‘Ak Saray’a götürmesi üzerine alınan yeni araçlarla Başbakanlıka ait araç sayısı geçtiğimiz yıla oranla 12 kat artacak. Başbakanlığa 222 yeni araç alınacak.

05 Mart 2015 Perşembe 13:39
61'İ SARAYA GİDİNCE 222 DAHA ALINACAK...

 Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Kamudaki taşıt israfını önleyeceğiz” demesine rağmen, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığa ait 61 aracı ‘Ak Saray’a götürmesi üzerine alınan yeni araçlarla Başbakanlıka ait araç sayısı geçtiğimiz yıla oranla 12 kat artacak. Başbakanlığa 222 yeni araç alınacak.

Zaman gazetesinden Emre Soncan’ın haberine göre yeni alınacak taşıtlar arasında 20 zırhlı otomobil, 163 binek ve 16 arazi tipi araç, 17 minibüs, bir otobüs, bir panelvan bulunuyor.
Haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Ak Saray’a götürdüğü 61 aracın masrafı halen başbakanlıktan karşılanırken, araçları yeterli bulmayan Erdoğan’ın 25 araç daha alınmasına yönelik talimat verdiği belirtildi. Cumhurbaşkanlığı bütçesinden alınacak araçlar arasında 12 binek, iki zırhlı otomobil, iki minibüs, bir panelvan ve bir kamyon var.
Davutoğlu, eylül ayında yaptığı açıklamada, kamudaki taşıt israfını önleyeceklerini, “Mümkün olduğu kadar kamu taşıtlarındaki sayısal artışın, kamu binalarındaki kiralanma bedellerindeki artışların ciddi şekilde aşağı çekilmesi ve o alın teri ile gelen vergi gelirlerinin en doğru yerde en verimli şekilde kullanımının sağlanması için de iki ayaklı projeyi hayata geçirmiş olacağız” sözleriyle duyurmuştu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 05.03.2015 13:41
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol