5 BİN TÜRK ÇOCUK HRİSTİYANLARA VERİLDİ

Avrupa'da yaşayan Türk ailelerinin çocukları, herhangi bir yargı kararı olmaksızın alınıp, Hristiyan ailelere veriliyor.

05 Şubat 2013 Salı 12:39
5 BİN TÜRK ÇOCUK HRİSTİYANLARA VERİLDİ

 TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, Avrupa'nın değişik ülkelerinden Türk çocukların ailelerinden koparılıp Hristiyan ailelere verildiğine ilişkin dilekçeler aldıklarını anlattı.

Şu anda 5 binden fazla çocuğun bu şekilde Hristiyan ailelere verildiğine dikkati çeken Üstün, şöyle devam etti:
''Türk çocuklarını ailelerinden koparıp Hristiyan ailelere vermek, tamamen bir asimilasyondur. Geçen gün bir örneğini de gördük, Sakarya'ya gelen kız çocuğu Türkçe konuşmayı unutmuş. İnsanın temel kişiliğini ortaya koyan unsurlardan biri dili, diğeri de dinidir. Dilini kaybetmiş, dini konusunda sorgulama yapamıyoruz. Tehlike bu kadar büyük yani. Dolayısıyla bu acı bir durum. Daha önce Dersim'de 3 bin civarında çocuk ailelerinden koparılıp subaylara verilmişti ve bu bir dram olarak anlatılmıştı. Şimdi gözümüzün önünde 5 binden fazla Türk kökenli ailenin çocukları alınıp, başka ailelere veriliyor. Çocukla aile arasındaki tüm diyalog koparılmış durumda ve görüşmesi yasak. Bu da tam bir dram ve bunun üzerine gitmek gerekiyor.''
Kabul edilemez
Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hacı Mehmet Günay,''Müslüman çocukların başka dinden aileye verilmesi kabul edilemez. Her dine mensup kişi kendi kültürü içinde büyümeli. Dinimize göre, Müslüman bir çocuğun başka dinden bir ailede yetişmesi sakıncalıdır. Kendi kültür ortamında yetişmemiş çocukların ilerleyen yaşlarda büyük sorunlar yaşadığına ilişkin araştırmalar var'' diye konuştu. 

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol