43 GÜN GEÇTİ HALA KURULAMADI!

Haklarında yolsuzluk iddiaları bulunan 4 eski bakanla ilgili soruşturma Komisyonu, aradan geçen 43 güne rağmen kurulamadı.

18 Haziran 2014 Çarşamba 11:04
43 GÜN GEÇTİ HALA KURULAMADI!

  Haklarında yolsuzluk iddiaları bulunan 4 eski bakanla ilgili soruşturma önergelerinin kabul edilmesinin üzerinden 43 gün geçti ancak Meclis Soruşturma Komisyonu kurulamadı. AK Parti, CHP'nin gösterdiği adaylara itiraz ederken, kendisi de aday göstermedi.

4 eski bakanla ilgili önergeler, 24 Nisan günü TBMM'ye verildi ve 11 gün sonra 5 Mayıs günü Genel Kurulda 453 oyla kabul edildi. Bu aşamadan sonra, 15 milletvekilinden oluşan bir soruşturma komisyonunun kurulması gerekiyordu. Komisyon iddiaları araştıracak, olaya adı karışanları dinleyecek, Yüce Divan'a sevki tartışacak ve son kararı da Genel Kurul verecekti.

Ancak önergenin verilişinin üzerinden yaklaşık iki ay, kabul edilişinin üzerinden de 43 gün geçti. Henüz üyeler bile seçilemedi. TBMM iç tüzüğü gereği komisyona üye olacak milletvekilinin bu konuda daha önce hiçbir beyanının olmaması gerekiyor. AK Parti bu nedenle geçmişte görüş açıklayan CHP'li adaylardan 9'una karşı çıktı. Yeni aday da bildirilmeyip AK Parti de üyeleri seçmedi ve komisyonun kurulup çalışmaya başlaması Meclis tatilinden sonraya 1 Ekim'e kaldı.

İktidar, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi bu dosyaların yeniden gündeme gelmesini istemiyor. Bu aşamadan sonra muhalefet artık yeni üye bildirse, iktidar da üyelerini belirlese dahi, komisyonun 1 Temmuz günü başlaması beklenen tatilden önce kurulup fiilen çalışması zor görünüyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 19.06.2014 13:38
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol