'3 GÜN ORADA KİMLE GÖRÜŞTÜN?'

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Kırklareli'de yurttaşlara seslendi. Muharrem ince, Londra ziyaretinde 3 gün geçiren AKP'li cumhurbaşkanı Erdoğan'a '16 yıl içinde 3 gün bir ilde kaldı mı? ne konuştunuz?' diye sordu.

18 Mayıs 2018 Cuma 15:11

Muharrem İnce'nin konuşmasından önemli başlıklar şöyle;

"TRT payını haram ediyorum"

-Dertleri sözde benim moralimi bozacaklar. Geçin bunları yalnız olan birileri var, Türk medyası dünyada yalnızdır. Japonyadan televizyon kanalı bugün röportaj talep ediyor. Dünyanın dört bir yanından teklif var TRT'den yok. Ben ödediğim faturalardaki TRT payını haram ediyorum. Allah'ın izni milletin isteğiyle herkesin cumhurbaşkanı olacağım.

-Ben TRT'ye ödediğim katılım payını haram ediyorum. Siz de ediyor musunuz?

-Cumhurbaşkanı olduğumda yargıyı 3 ay içinde bağımsız yapacağım.

"Dün Amerikalılardan bana haber geldi..."

-24 Haziranda cumhurbaşkanı olduğumda 3 ay içinde yargıyı bağımsız hale getireceğiz. 3 ay sonra ABD'den FETÖ'yü isteyeceğiz. Gel bizde bağımsız bir yargı var artık iade et diyeceğiz dedim dün.

-Dün Amerikalılardan bana haber geldi. Muharrem İnce sen böyle diyorsun ama henüz Türkiye Cumhuriyeti Fetullah Gülen'i usulüne uygun bir şekilde iadesini istemedi...

-Peki neden istemedi? İstemez konuşur diye korkar. Eski ortaklıklarını anlatır diye korkar. Ey aziz Türk milleti kandırılma, onu kandırıyor olabilirler, sen oynanan filme kanma.

"Londra'da 3 gün ne konuştunuz"

-Sayın Erdoğan Londra'ya gitti. 4 saat uçakla gittin, 4 saatte de geldin etti sekiz. 5 saatte görüşme sürdü 13. 3 gün kaldı Londra'da. Sayın Erdoğan Anadolu'da ya da Trakya'da bu 16 yıl içinde 3 gün bir ilde kaldı mı? Ne konuştunuz İngiltere'de 3 gün?

-Aziz milletimin bu evladını dinlemesini istiyorum. F-35 uçakları var. 6 senedir ABD'den istiyoruz parasını veriyoruz uçağı vermiyor. Uçak alçalarak piste iner ya bunlar öyle inmiyor helikopter gibi iniyor... Parasını verdiğimiz halde Türkiye'ye neden vermiyorsunuz?

-Neden seçimden üç gün önce 21 Haziran'da vereceğinizi söylüyorsunuz. Amaç sizin gözününü boyamak için. Ya uşak bir devlet olacağız ya da Atatürk'ün kurduğu gibi bağımsız bir devlet olacağız.

-1939'da 40'da ikinci dünya savaşı başlamadan önce Atatürk bu savaşı hissetti. Ve bir barış halkası çizdi.  Sadabat Paktı'nı kurdu. Balkan Paktını kurdu. Doğu ve batı barış içince olsun ülkemi sağlama alayım dedi.

-Türkiye bir katiple idare edilecek ülke midir?

-4 milyon Suriyeli Türkie'de ama orada büyükelçimiz yok. Nasıl göndereceğiz onları ülkelerine?

"Filistin mitingi değil seçim mitingi"

-Filistin'de Müslüman kardeşlerimiz katlediliyor. Canımız yanıyor. Sayın Erdoğan'a yardımcı olmak istiyoruz. Söz. Ama diyoruzki İsrail mallarını boykot edecek misin? Hayır. Anlaşmaları iptal edecek misin? Hayır. Büyükelçi gönderecek misin? Hayır. Mitin yapacakmış. Yenikapı mitingi Filistin için değil seçim için. Milletimin bunu iyi bilmesini istiyorum. 

-En düşük emekli maaşıyla en yüksek arasındaki fark 9 kat arttı. Finlandiya'da bu kat 2.

-Muharrem İnce cumhurbaşkanı olduğunda hiçbir şey yapmadan sadece gelir dağılımı adaletli yapsak herkesin gelir düzeyi 2 katına çıkar.

"Tarım bakanının adı Fakıbaba milletin adı fakirbaba"

 -Tarım bakanının adı Fakıbaba, Milletin adı fakir baba. Ramazan bayramnda kursağına baklava bekleyenler sortına oklava yiyecekler

-2 Trakya büyüklüğündeki alan artık ekilmiyor. Kanun çıkardılar 2006'da Tarımı destekleyeceğiz dediler. 30 milyar para vermeleri gerekirken 12 milyon verdiler. Türkiye Cumhuriyeti bu çiftçiye borçludur. Bu cumhurbaşkanı bu borcu hemen ödeyecek

-Buğdayın geçen yıldan bu yana fiyat artyışı yüzde 11, mazotun artışı yüzde 27. 

-AK Parti'li annelere sesleniyorum. Çocuklarınız mı değerli? Partiniz mi? 24 Haziran'da üniversite sınavına girecekelrin niye mağdur ediyorsun.

-Ey CHP köprü yaptın mı? diyor. İnşallah 4.'sünü de ben yapacağım.

-3 beyazı 3 de siyahı vardı Türkiye'nin. Bunlara sımsıkı sarılmıştı ülke ama sen şimdi bunları satıyorsun. Alanlara seleniyorum. Hiç bunlara güvenmeyin.

-Kanunu değiştirdiler. Cumhurbaşkanı da Yıldırım'da örtülü ödenek kullanıyor. 747 milyon örtülü ödenek kullandılar. Nereye kullandılar bunu? Seçim çalışmalarına mı? Bunları bilelim.

-Şu anda yeni anayasayla dükkanlardan, maaşlarımızdan kesilen vergi bir kişi yapamaz günah bu günah.

Cumhurbaşkanı olduğumda bütçe yapma hakkını kullanmayacağım. Meclis'e iade edeceğim.

-Devlet 324 milyon lira kira ödemiş. Taşıma parası 174 lira harcamış. Saray yaptın 2 milyon dolar. O sarayın parasıyla yüz bin ev yapılırdı.

-Anneler size seleniyorum. Çocuklarınız temiz tuvaletli okullara gidecekler.

-2022'de olması gereken dolar seviyesi 2018'de gelmiş. Uçuruma doğru gidiyoruz.

-Türkiye bir televizyondan 10 Euro kazanıyor. Otomobil yapıyoruz, 100 Euro kazanıyoruz. Çünkü ürettiklerimizin markaları bize ait değil. Teknolojisi bize ait değil. Bizim marka üretmemiz lazım.

-Hedefimiz marka yapmak, teknoloji üretmek.

-Seçimi kaybederseniz ne yapacaksınız? diyorlar. Bana sordular ne yapacak diye? Ya Rize ye ya Üsküdar'a ya da Urala'daki evlerinden birine yerleşecek.

 - YSK üyeleri görevinizi doğru yapın, abidik-gubidik işlere girmeyin.. En az 50 bin avukatla YSK'nin önüne gidebilirim.

-Demokrasinin en güzel yönü hesap vermektir. Ne diyor Erdoğan hesabımı Allah'a veririm. HZ. Muhammed bile ben de hakkı olan var mı? diye sorup helallik istiyor. Sen de hesap vereceksin ama yargıya da hesap vereceksin.

-Bana soruyorlar. Erdoğan'ı yargılayacak mısın? Düzgün, adil, tarafsız bir yargı düzeni kuracağız. Gerekirse beni gerekeni Erdoğan'a yargılayacak.

-Benim evim Saray gibi zaten, evimi bırakmam 14 sene sonra aldım. Devletin işleri için Çankaya Köşkü'nü kullanacağım tabiki

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 19.05.2018 23:38
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Aydın Yılmaz 2018-05-21 11:02:14

Haberlerde bayağı Türkçe (anlam) bozukluğu var.. Editörünüz vs yok mu? "