'296 KİLO ALTINI KİM ÇALDI?'

Açıklamalarıyla AKP iktidarını fena şekilde köşeye sıkıştıran ve bu nedenle alenen tehditlere maruz kalan CHP Lideri bu kez de altınların nerede olduğunu sordu!

12 Aralık 2017 Salı 01:04

TBMM'de devam eden bütçe görüşmelerinde konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın Yunanistan ziyaretini eleştirerek, "18 ada neden sorulmadı. O adalarda 5 bin Yunan askeri var" dedi.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'deki Bütçe Komisyonu'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yunanistan ziyaretini eleştirdi. Lozan açıklamalarına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "18 ada neden sorulmadı. O adalarda 5 bin Yunan askeri var" ifadelerini kullandı.

Kudüs konusunda da değinen Kılıçdaroğlu, ABD Başkanı Trump'a tepki göstererek "Filistin olayı bu memleketin onurudur Kudüs hepimizin üzerinde titremesi gereken kenttir" dedi.Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:"(ABD'nin Kudüs kararı) Katilllerin arayıp da bulamadığı bir ortam yaratacaktır. Sizlere söyledim samimi gerçekçi olmamız lazım. Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesi İsrail ile ilgili başkenti boş Tel Aviv yazmıyor yıldız. Sen niye Tel Aviv yazmıyorsun? Oraya yazacaksın İsrail'in başkenti Tel Aviv'dir diye alta dipnot koymuşsun orayı da boş bırakmışsın. 20 milyon dolara Türkiye'nin itibarını satan anlaşma da geldi. Filistin olayı bu memleketin onurudur Kudüs hepimizin üzerinde titremesi gereken kenttir. Orası birilerine asla ve asla terk edilemez.Sayın Cumhurbaşkanı Yunanistan'a gitti dostluk ilişkilerinin gelişmesinde yarar vardır. Orada Lozan tartışma konusu yapıldı. Sayın Erdoğan'a sormak istiyorum hangi gerekçe ile Lozan'ı tartışmayı açıyorsun Lozan'ı tartışmaya açmak için önce üniversite diplomanı bana göster.Benim sınırlarımı gidersin nasıl başka bir ülkede tartışma malzemesi yaparsın? Orada niye işgal altındaki 18 adadan neden söz etmedin? O adalarda 5 bin Yunan askeri var. Lozan'ın 12. ve15. maddeleri açıkça ihlal edilmiştir.

"CHP'Lİ ATAŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI'NIN GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILMASI"

Bizim belediyelere günün 24 saati denetim elemanı gönderiyorsunuz diğer belediyelere göndermiyorsunuz. Buna itiraz ediyoruz. Ataşehir Belediye Başkanı 2015'te iddialar üzerine şikayet etti. Soruşturmaya gerek olmadığı yönünde karar çıktı. AK Parti'nin Ataşehir belediye üyeleri bakanın kararına itiraz ediyorlar bu beraat edemez incelenmesi lazım. Dosya Danıştay'a gidiyor Danıştay soruşturmaya gerek yok diyor. Mahkemeye gidiyor beraat ediyor. Bununla ilgili belediye başkanını açığa alıyorsunuz. Bir belediye başkanının ağzından eğer bir haram lokma nokta inerse o belediye başkanını yaşatmam. Kızım bir daire almış. CHP milletvekillerine söylüyorum ailem torunlarım damadım dünürlerim hepsi için araştırma önergesi verin. Hepsi araştırılsın. 5 kuruş bulursanız bu kürsüden özür dileyeceğim. Allah kimseyi zalimin elinde emir kulu yapmasın. Bunu yapanlar en çok döneklerdir bunu da kimse unutmasın."ABD'DEKİ HAKAN ATİLLA DAVASI"Türkiye ile İran arasındaki ticari ilişkiye hiç itirazımız yok. Rıza Zarraf denen sahtekar geldi rüşveti başlattı. Zarraf'a en büyük itirazı ben yaptım ne dediysem koşa koşa gitti dava açtı. Hakkımda en çok dava açan kişilerden birisi de Rıza Zarraf'tır. Rıza Zarraf denen şarlatan rüşvetçi dönemin 3 bakanını ve bir bankanın genel müdürünü parayla satın almıştı. Amerika'da görülen davadan rahatsızım. Türkiye'de işlenen bir olayı kirliliği Amerika'da temizlenmemeli bizler temizlemeliyiz. Binali Beye çağrımdır gel kardeşim bu dosyayı yeniden açalım. MİT dönemin Başbakanı'nın önüne 3 sayfalık bilgi notu koydu. MİT 'Rapor vermedik' diye açıklama yaptı. Ben de biliyorum rapor olmadığını bilgilendirme notu vermişler. Eğer MİT ben bu notu koymadım diyorsa MİT bu görevi bıraksın artık. Bu şarlatana devletin bütün sırlarını kim verdi?

''“GELİN ZARRAB DOSYASINI YENİDEN AÇALIM”

"Bakın Binali Yıldırım'a açık ve net çağrı yapıyorum, gelin bu dosyayı yeniden açalım. Zarrab havuz medyasına çıkarıldı. Arkasına bu milletin namusu olan bayrağı, fon olarak koydular. A Haber koydu. Onu da eleştirdik. Boynunuza ne takacağız biliyoruz dedim. Yok kardeşim, ne idamı. Ben sizi rezil edeceğim rezil. Onların patronlarını da yeneceğim. Bayrak sevgisi hepimizin ortak sevgisi. Siyaseten farklı düşünebiliriz, ama bayrak hepimizin ortak değeridir. Bayrağı korumak hepimizin görevidir. Şeref madalyası takmalıydık diye tweet attılar.. O sahtekar kanala söylüyorum, şeref madalyası mı takacaksın yoksa ben senin boynuna hain madalyası mı takacağım.""MİT ERDOĞAN'I UYARDI""MİT, dönemin Başbakanı'nı uyardı diyorum. Tekrarlıyorum, Zarrab'ın bakanlarla ilişkisi konusunda Erdoğan'ı uyardı MİT. 2013 yılında. Diyorlar ki, öyle bir rapor yok. Ben zaten rapor demiyorum, bilgilendirme notu diyorum. 3 sayfalık. Bakanlar bu devletin gizli bilgilerini üç kuruş para karşılığında Zarrab'a sattı."

"RÜŞVETE FAİZ ÖDEYEN TEK ÜLKE BİZİZ"

"Bakın rüşvete faiz ödeyen tek ülke biziz. Tek ülke. Dünyada örneği yok bunun, hem rüşveti alacak, hem aktaracak hem de faiz alacak. Böyle bir adama şeref madalyası takmak lazım vallahi. A Haber'e, Sabah'a söyleyelim. Öyle ağrıma gidiyor ki, bu genel müdürü aldık Ziraat Bankası'nın yönetim kuruluna tayin ettik. Akıl alır gibi değil."

"292 KİLO ALTINI KİM ÇALDI?"

"80 milyonun önünde soruyorum, 292 kilo altını kim çaldı, kim götürdü? Bunu bulmak bizim namus borcumuz. Böyle şey olur mu? Gıda ihracatı yapıyorlar, buğdayı Dubai'den alıyorlar. Nasıl yani? Sayın Erdoğan'ın ağzından Reza Zarrab aleyhine çıkmış tek cümle yok, neden? Bu şarlatanı, bu rüşvetçiyi hangi gerekçeyle korumaya aldı. Ben merak ediyorum, hâlâ hayırsever bir iş adamı olarak mı görüyor?Sınav sistemini bilmem, anaokulunda lisede ders veremem. Devlette liyakat denen bir şey var. Bunun kararını verecek olan eğitimciler. Siyasetçiler çıkıyor "Hayır böyle olacak" diyor. Milli Eğitim Bakanlığı allak bullak oluyor. Devlet iyi yönetilmiyor arkadaşlar." 
 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 12.12.2017 02:25
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol