2019'DA ADAY OLACAK MI?

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "2019'da Cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız?" sorusunu yanıtladı.

26 Ekim 2017 Perşembe 23:03

CNN TÜRK canlı yayınında açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, “2019’da aday olacak mısınız?” sorusuna şöyle cevap verdi: “Biz demokratik bir partiyiz. Her zaman seçim yapıyoruz. Demokrasiyi içimize sindirmiş vaziyetteyiz. Cumhurbaşkanlığı adayı için de elbette oturulup bakılacaktır. Partiler mezarlığına baktığınızda bir sürü parti var ama CHP en güçlü partilerden biridir. Biz kararlarımızı demokratik ölçülerde alırız. Elbet bir Cumhurbaşkanı adayımız olacak. Elbette CHP'nin aday olacak. Göreceğiz hep birlikte.”

Kılıçdaroğlu, istifa eden belediye başkanları için “Niye korktunuz, koca adamsınız” dedi. “Vekil arkadaşım AK Partili vekillerle konuşuyor.” diyen Kılıçdaroğlu, “İçerisi kaynıyor, herkes rahatsız.” dedi. Kılıçdaroğlu, “Hodri meydan diyorum; yerel seçimse yerel seçim, genel seçimse genel seçim, cumhurbaşkanlığı seçimiyse cumhurbaşkanlığı seçimi.” açıklamasında bulundu.

Kılıçdaroğlu” Bizim varlık nedenimiz demokrasi. Bir ülke düşünün; nüfusunun yarısı tarafından seçilen belediye başkanları tarafından yönetilmesi gerekirken bakıyorsunuz bu belediye başkanlarının bazıları görevden alınıyor ya da istifa ettiriliyor. Bu çağrıyı neden yapıyoruz? Demokrasinin namusunu korumak için yapıyoruz. Bu belediye başkanlarını ben seçmedim.


Seversiniz veya sevmezsiniz ama bir belediye başka seçildi. Seçimle gelen seçimle gider. Halkın oyunu almıştır varsa bir yolsuzluğu o konuda da ne yapılması gerektiği gayet açıktır, yargılama olur, yargılama sonucunda beraat edebilir, yargılanabilir. Bu süreci yok ediyorsunuz, bir kısım belediyeye kayyum atıyorsunuz, demokratik mi, hayır?
Diğer belediye başkanlarını istifaya zorluyorsunuz. ‘Gereğini yaparım' diyorsunuz ne demek bu? Halkın seçtiği bir kişiyi belde halkı değil de bir başka otorite belediye başkanını istifaya zorlaması. Bu doğru değil. Demokrasinin namusunu kurtaralım bari, seçime gidelim. Bu kadar basit. Kendinize güveniyorsanız seçime gidersiniz” ifadelerini kullandı

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol