2 Milyon Liralık Yardım İhalesi AKP'ye Gitti!

AKP’li Güngören Belediyesi’nin korona virüs salgınında ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtmak için 15 bin gıda kolisi almak üzere ihaleye çıktığı ve 2.1 milyon liralık ihaleyi, AKP Zeytinburnu İlçe Başkanlığı’nın eski yöneticisi ve AKP milletvekili aday adayı olan Ayhan Balcı’nın şirketi kazandığı iddia edildi.

01 Mayıs 2020 Cuma 15:38
2 Milyon Liralık Yardım İhalesi AKP'ye Gitti!

Sözcü gazetesinden Özlem Güvemli’nin haberine göre dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan korona virüsü salgını nedeniyle alınan önlemler birçok kişiyi ekonomik olarak zor durumda bıraktı.

Yerel yönetimler bu zor günleri aşmak için ilçelerinden yaşayan vatandaşlara yardımda bulunmak için seferber oldu.

Ancak bazı AKP’li belediyelerin bu dönemde vatandaşa dağıtmak üzere alım yapmak için açtığı ihalelerin, “tanıdık” firmalara gitmesi dikkat çekti. 

15 BİN GIDA KOLİSİ İHALESİ

Bu durumun son örneği AKP’li Güngören Belediyesi’nde yaşandı. Güngören Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, pandemi nedeniyle 15 bin adet temel gıda kolisi almak üzere 22 Nisan’da ihale düzenledi.

Yaklaşık maliyeti 2 milyon 256 bin TL olan ihaleyi 2 milyon 130 bin 400 liralık teklifin sahibi Balcıoğlu Gıda Pazarlama Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kazandı. Şirket ile 27 Nisan günü sözleşme imzalandı.

2002’DEN BERİ AKP’DE SİYASET YAPIYOR

Söz konusu ihaleyi kazanan Balcıoğlu Gıda Pazarlama Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin hissedarı Ayhan Balcı, uzun yıllardır AKP’de siyaset yapıyor.

Balcı, 2002 yılında AKP Zeytinburnu ilçe teşkilatında kurucu yönetim kurulu üyesi olarak göreve başladı. 2011 yılına kadar AKP Zeytinburnu ilçe teşkilatında çeşitli birimlerde başkan ve başkan yardımcılığı görevleri üstlendi.

15 Ocak 2011 tarihine AKP Zeytinburnu İlçe Teşkilatı Siyasi ve Hukuki İşler Birim Başkanı iken görevinden istifa ederek İstanbul 2. bölgeden AKP milletvekili aday adayı oldu.

Ancak seçimlerde aday listesine giremedi. Balcı, Kızılay Zeytinburnu Şubesi’nin de başkanı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 01.05.2020 15:45
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol