17 AĞUSTOS'DA BİR AKP-FETÖ GERÇEĞİ DAHA!

17 Ağustos depreminin yıl dönümüne bir gün kala çarpıcı bir iddia geldi. Meğer İstanbul'daki deprem toplanma alanlarının tamamı FETÖ'ye tahsis edilmiş!

16 Ağustos 2017 Çarşamba 23:42

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, çoğunluğu büyükşehirlerde olmak üzeri Türkiye’deki bazı deprem toplanma alanlarının FETÖ’ye tahsis edildiğini iddia etti. Partisinin İstanbul İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenleyen Gürsel Tekin, özellikle İstanbul, Kocaeli, Bursa gibi büyükşehirlerde deprem için ayrılmış, deprem toplanma alanları ve deprem dönüşümünde kullanılması gereken yerlerin FETÖ’ye tahsis edildiğini ve konuyla ilgili defalarca soru önergesi vermelerine rağmen hükümet kanadından herhangi bir cevap alamadıklarını söyledi.Tekin, İstanbul Bahçelievler’de FETÖ’ye tahsis edilen 5 toplanma alanından birinin üzerine okul yapılmış olduğunu belirterek, okul arazisiyle ilgili en ufak bir soruşturma açılmazken, çocuklarını bu okula verenlerin ise soruşturulduğunu dile getirdi.

DHA'nın haberine göre Tekin, “Özellikle İstanbul’daki deprem toplanma alanlarının kaç tanesi FETÖ terör örgütüne verilmiş? Bugüne kadar FETÖ’ye tahsis edilen bu deprem toplanma alanları ile ilgili en ufak bir soruşturma açılmış değildir. Kimler tahsis etmiş, kimler imar uygulamasını yapmış? Özellikle bir tanesinin üzerinde de okul yapılmış. O okul yapılırken o dönemin hangi bakanı burayla ilgili gereken yardımları yapmış; hiçbirisi soruşturmaya tabi tutulmuş değil. Ama bu okullara çocuklarını veren herkes soruşturulmaya tabi tutuldu. Şimdi merak ediyorum; hepimizin ortak malı olan İstanbul’daki bu deprem toplanma alanlarını kim tahsis etti, tahsis edenlerle ilgili herhangi bir soruşturma yapılacak mı yapılmayacak mı? Hep beraber bekleyeceğiz ve izleyeceğiz” diye konuştu.

“KUMPAS DÖNEMİNİ HATIRLATIYOR”

Bazı medya organlarında CHP’nin ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun FETÖ ile ilişkilendirilmeye çalışıldığını söyleyen Gürsel Tekin, Maltepe Cezaevinde tutuklu bulunan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun ‘siyasi rehin’ olarak tutulduğu iddiasında bulundu.

Tekin, “İktidarın siyaseten elde edemediklerini zorbalıkla elde etmeye çalıştığı bir dönemden geçiyoruz. Özellikle OHAL yasalarından faydalanarak toplunun itiraz edebilecek kesimlerini sindirmek, yetmiyor basını medyayı ele geçirmek, yetmiyor siyasi partileri nasıl sindirebilirim arayışı içine giriyorlar. Şu anda tutuklu olan milletvekilimiz Enis Berberoğlu’nun bir siyasi rehin olarak tutulduğunu altını çizerek söylemek istiyorum. Enis Berberoğlu’nun hiçbir terör örgütüyle ilişkisinin olamayacağını iktidar mensupları benim kadar biliyorlar. Enis Berberoğlu üstünden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı’nı, Cumhuriyet Halk Partisi’ni tehdit ve şantajla sindirmeye çalışmanız, FETÖ’nün size öğretmiş olduğu kumpas dönemini yani Ergenekon, Balyoz kumpas dönemini hatırlatıyor. Aynı yöntemi şu anda siz uygulamaya çalışıyorsunuz. Bu kirli alışkanlıklardan vazgeçin. Buradan bir sonuç elde etmeniz mümkün değil.Cumhuriyet Halk Partisi’ne bulaştırmanız hiç mümkün değil. Hele hele söz konusu Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’ysa kusura bakmayın siyasetinizi yalan, servetinizi talan üzerine kurmuşsunuz ona buna saldırmaya çalışıyorsunuz”dedi.”Ak Parti’nin yolsuzlukla, yoksullukla mücadele ederek, yasaksız bir Türkiye yaratmak iddiasıyla iktidara geldiğini hatırlatan Tekin, “Gelmiş olduğumuz duruma bakın; Türkiye’de herkes susturulmuş, herkes sindirilmiş toplumun namusu, şerefi, haysiyeti, sesi olan Cumhuriyet Halk Partisini tehdit etmeye, şantaj yapmaya kalkışıyorsunuz. Sakın ha! Aklınızın ucundan bile geçirmeyin. Altını çizerek söylüyorum, Cumhuriyet Halk Partisi’ne kuracağınız kumpası, bu çamuru aklınızın ucundan bile geçirmeyin. Kendi kirli gazetelerinde FETÖ-CHP ilişkisi aranıyor. FETÖ-CHP ilişkisini bulmanız mümkün değil ama FETÖ-AKP ilişkisi tavuk-yumurta ilişkisi gibidir, kırk yıllık bir ilişkidir. Sadece on beş yılla sınırlanamayacak bir ilişkidir” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin doğrulardan vazgeçmeyeceğini ifade eden Tekin, CHP olarak hak-hukuk mücadelesine sonuna kadar devam edeceklerini ve önümüzdeki günlerde Çanakkale’de yapacakları kurultaydan sonra da demokrasi ve hukuk mücadelesi konusunda çok önemli adımlar atacakları bilgisini verdi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 17.08.2017 00:38
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol