16 DEĞİL 17 OLMALI...

CHP İstanbul milletvekili Ali Özgündüz’ün Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Forsu ve Arması Hakkında Kanun Teklifi’ni TBMM Başkanlığına sundu.

08 Aralık 2014 Pazartesi 15:41
16 DEĞİL 17 OLMALI...

 CHP İstanbul milletvekili Ali Özgündüz’ün Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Forsu ve Arması Hakkında Kanun Teklifi’ni TBMM Başkanlığına sundu.

Teklif, Cumhurbaşkanlığı Forsu’ndaki Türk devletlerini temsil eden yıldız sayısının 16′dan 17′ye çıkarılmasını öngörüyor.

Teklifin gerekçesinde, bilim insanlarının, Cumhurbaşkanlığı forsunda yer alan Türk devletlerinin sayısı olan 16 rakamıyla ilgili tartışmalarının sürdüğü kaydedildi.

Bu tartışmalardan en köklüsünün Türk Devletlerinin sayısının 16′dan fazla olmasıyla ilgili olduğu belirtilen gerekçede, “1501 yılında kurulan Safeviler, Cumhurbaşkanlığı armasında yer almayan bir Türk devletidir. Bu nedenle yasa teklifi ile Türkiye Cumhuriyeti’ni simgeleyen güneşin etrafındaki yıldızların sayısının 17′ye yükseltilmesi amaçlanmaktadır” denildi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından bizzat tasarlandığı bilinen Cumhurbaşkanlığı Forsu’ndaki 16 yıldız tarihteki 16 Türk devletini temsil ediyor.

İşte Cumhurbaşkanlığı Forsu’nda simgelenen devletler

Büyük Hun İmparatorluğu
Batı Hun İmparatorluğu
Avrupa Hun İmparatorluğu
Ak Hun İmparatorluğu
Göktürk Kağanlığı
Avar Kağanlığı
Hazar Kağanlığı
Uygur Kağanlığı
Karahanlı Devleti
Gazne Devleti
Büyük Selçuklu Devleti
Harezmşahlar Devleti
Altın Orda Devleti
Timur İmparatorluğu
Babür İmparatorluğu
Osmanlı İmparatorluğu

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 08.12.2014 15:43
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol