15 TEMMUZ'A DAİR ŞOK SORU!..

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Bülent Tezcan, ‘Adalet Yürüyüşü’nün 10’uncu gününde basın mensuplarına açıklama yaptı.

25 Haziran 2017 Pazar 00:00
15 TEMMUZ'A DAİR ŞOK SORU!..

Tezcan, “Başbakanlık müşaviri Adil Öksüz’ün FETÖ imamı olduğunu bildiği halde görüşmüş olmasına rağmen Adil Öksüz niye serbest bırakılmıştır?” diye sordu.

İşte CHP’li Tezcan’In Adil Öksüz’ün gözaltındayken Başbakanlık Müşaviri Ali İhsan Sarıkoca’nın ile görüşmesi ile ilgili o açıklaması;

“Kontrollü darbe’ dediğimizde nasırına basılmış gibi bağıranlara sesleniyorum”

“Başbakanlık müşaviri Ali İhsan Sarıkoca, darbe gecesi Akıncı üssüne gidiyor ve orada diyorlar ki; ‘FETÖ’nün imamı bir doçent var burada.’ Adil Öksüz’ün FETÖ imamı olduğu biliniyor. Ne zaman? Gözaltındayken. Karşılıklı ayet okuyorlar birbirlerine. Bu karşılıklı ayet okumanın sonunda dönüp onun FETÖ imamı olduğu bilinmesine rağmen serbest bırakılıyor. Jandarma biliyor, emniyet biliyor, başbakanlık müşaviri biliyor bunun FETÖ imamı olduğunu. Ama bu kişi serbest bırakılıyor. Şimdi biz ‘kontrollü darbe’ dediğimizde nasırına basılmış gibi bağıranlara sesleniyorum. Bu ifadereler size itaf olunur. Açın bakın bu ifadelere.”

“”Başbakanlık Müşavirinin Akıncı Üssü’nde Ne İşi Vardı?””

“Başbakanlık müşavirinin o gece Akıncı üssünde işi nedir? Başbakanlık müşaviri Adil Öksüz’ün FETÖ imamı olduğunu bildiği halde görüşmüş olmasına rağmen Adil Öksüz niye serbest bırakılmıştır? Aynı kişi ifadesinde diyor ki ‘Daha sonra ben bunu sayın Cumhurbaşkanına bir yakını vasıtasıyla bildirdim, haber verdim’ diyor. Tabii ki akla şu soru gelebilir; ‘Bu ciddi olmaz. Öyle ciddiyetsizlik olur mu? Başbakanlık müşaviri bir kişi aracılığıyla Cumhurbaşkanına niye bilgi veriyor? Bunun ciddiyeti yoktur.’ diye düşünülebilir. Ama biz biliyoruz ki bir benzer ifadeyi sayın Cumhurbaşkanı kendisi söyledi. ‘Ben bu darbeyi eniştemden öğrendim.’ dedi. Cumhurbaşkanı darbeyi eniştesinden öğrenirse, Başbakanlık müşaviri de Cumhurbaşkanı’na haberi bir tanıdık vasıtasıyla bildirir. O ne kadar ciddiye alınacaksa bu da o kadar ciddiye alınmak zorunda olan beyandır.”

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol