100 BİN LİRALIK FATURAYI MİLLETE ÖDETTİ!

İsmail Kahraman’ın TBMM’de verdiği 97 bin 475 TL’lik iftar yemeği Meclis Başkanlığı bütçesinden karşılandı.

05 Ekim 2017 Perşembe 13:28

Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın geçen Ramazan ayında TBMM’de verdiği iftar yemeğine Başkanlık bütçesinden toplam 97 bin 475 TL harcandığı ortaya çıktı. Kasım ayında yapılan son seçimden itibaren Meclis’te verilen iftar yemeklerine mevcut milletvekillerinin yanı sıra eski milletvekilleri de davet edildi. CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı’nın TBMM’de düzenlenen iftar yemeklerine ilişkin verdiği soru önergesine TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın’dan imzalı yanıt geldi. Yanıtta, geçen ramazanda 14 Haziran Çarşamba günü Meclis Başkanı İsmail Kahraman tarafından Meclis’te verilen iftar yemeğinin toplam maliyetinin 97 bin 475 TL olduğu kaydedildi. Yemeğin maliyetinin Başkanlık bütçesinin “temsil, ağırlama, tören, fuar ve organizasyon giderleri tertibinden karşılandığı” bildirildi.

Yelpaze genişledi

İftar davetlerinin TBMM Başkanlarından Ömer İzgi döneminden itibaren olağanüstü durumlar nedeniyle iptal edilenler dışında, bugüne kadar geleneksel olarak devam ettiğinin belirtildiği yanıtta, “İftar davetleri daha önce mevcut milletvekileri ile TBMM eski başkanlarına verilmekte iken, 26. Yasama Dönemi’nde düzenlenen iftar davetlerine ise mevcut milletvekilleri ile TBMM eski başkanlarının yanı sıra eski dönem milletvekilleri ile devlet protokolüne mensup kişiler de davet edilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

 Kahraman'dan konuklara iki hediye birden

Meclis Şeref Kapısı önündeki iftara Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Burundi Dış İlişkiler ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Alain Aime Nyamitwe ile eski ve yeni meclis başkanları, bakanlar ve milletvekilleri katılmıştı. Kahraman, iftar davetinde konuklarına “Gazi Mecliste O Gece” ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın prestij eserlerinden “Kırk Hadis” kitabı ile üzerinde ayet yazılı tabak hediye etmişti.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol