10 ADAY BELLİ OLDU...

Başbakan Erdoğan partisinin 5'i büyükşehir olmak üzere 10 belediye başkan adayını açıkladı. Melih Gökçek, bir dönem daha aday gösterildi.

26 Kasım 2013 Salı 12:27
10 ADAY BELLİ OLDU...
Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. İşte Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları: 

ÖĞRETMENLER GÜNÜ
Öğretmenlerini yılda bir hatırlayan değil, öğretmenini ailenin ferdi olarak gören bir toplumuz. 11 yıl boyunca da eğitimi en önemli gündem maddemiz yaparken, öğretmenlerimizi de baş tacı yaptık. Burada birkaç rakamı özellikle sunmak istiyorum. 11 yıl içinde atamasını yaptığımız öğretmen sayısı 407 bin 469’dur. Bu atamalarla birlikte toplam öğretmen sayımız 810 bin kişiye ulaştı. Yani yarıdan fazlasının atamasını biz gerçekleştirdik. Aynı şekilde 1312 engelli kardeşimizin, 651 milli sporcumuzun atamasını sağladık. Özlük haklarında da iyileştirmeler yaptık. 2002’de mesleğe yeni başlamış bekar öğretmenimizin eline 470 lira geçiyordu. Bu rakam Temmuz ayı itibariyle 1894 liraya yükseldi. Şimdi 1 Ocak’tan itibaren 2081 lira alacak. 11 yılda sadece bu şartlarda öğretmenimize yaptığımız zam oranı yüzde 373. 

TRABZON ZİYARETİ
Haftasonu Trabzon ve ilçelerinde açılış ve temel atma törenleri yaptık. Trabzonspor'a yeni stadın temelin attık. Yeni stad konusunda sözümüzü yerine getirdik. 41 bin 61 kişilik stad yapıyoruz. Trabzon'da bu büyük tesis için 794 bin metrekare alanı deniz dolgusu yaptık. 2 yıl içnide teslim atacağız.

DİYARBAKIR BULUŞMASI 
Bir hususun üzerinde özellikle durmak istiyorum. Diyarbakır’daki tarihi buluşmanın ardından normalleşmeden rahatsız olanlar, ithamlarla, hakaretlerle hem süreci hem de zihinleri bulandırmak için gayretin içine girdiler. Geçmişte yaptıkları gibi bizim doğuda söylediklerimizi batıda, kuzeyde, güneyde söyleyemeyeceğimizi iddia ettiler.
Geçmişte başta Trabzon olmak üzere her ilimiz cevap vermiştir. Trabzon da bizi samimiyetimiz karşısında muhabbetini açık şekilde dile getirmiştir. Biz çözüm sürecini sürpriz politikalarla ilerleten bir parti değiliz. 2001’de parti programımızda bu meseleyi çok açık şekilde ortaya koyduk. 

Girdiğimiz her seçim, yaptıklarımızı teyit edecek kadar çok açık, net onay anlamına gelmektedir. Aziz milletimiz her seçimde oylarımızı artırarak bize daha fazla destek vererek inandığını güvendiğini, yapacaklarımıza da yetki verdiğini sandıkta vermiştir. Eğer milletimiz bizim yanlış yolda ilerlediğimizi düşünseydi 2007’de bizi göreve getirmezdi. 

Hiç kimsenin bize çıkıp bölen parçalayan deme hakkı da yoktur, haddi de yoktur. Bu iftiralar, bu ithamlar sadece hakaret değil aynı zamanda hezeyandır. Acziyetin zavallılığın ifadesidir. Kimse kusura bakmasın biz CHP ve MHP’nin bu ülkeye on yıllar boyunca ektikleri nifak tohumlarını temizliyoruz. Onların bozduklarını tamir ediyoruz. İnkar ettiklerini biz görüyor, reddettiklerini biz kabulleniyoruz. Türkiye’yi normalleştiriyoruz. Herkes elini vicdanına koysun ve lütfen şu soruyu kendisine sorsun.

On yıllar boyunca belli kelimeleri, türküleri, sanatçıları, düşünceleri yok sayarak inkar ederek Türkiye iyi bir şey yapmış olabilir mi? Sanal korkularından yüzleşmekten kaçınarak iyi bir şey yapmış olabilir mi? Siz istediğiniz kadar görmeyin inkar edin, var olan siz görmüyorsunuz diye yok olup gitmez. Siz sorunu arayıp bulmazsanız derinden ilerler. Fark edildiğinde de iş işten geçmiş olur. İşte Türkiye on yıllar boyunca ne yazık ki bunu yaşadı. İnkar sorun olarak ortadan kalkmadı. Ret, asimilasyon sorunu ortadan kalkmadı. Kilimin altına süpürmek geçici tedbirlerle idare etmek sorunu yok etmedi. Sorun gizlice büyüdü. Bünyeyi sardı ve çok farklı şekillerde tezahür etmeye başladı. Çok açık söylüyorum. Bizim bu ülkeye sevdamız var. Bizden öncekilerin yaptıklarını yapar inkar edebilirdik, görmezden gelebilirdik. Biz de makyaja sığınabilirdik. Ama biz bunu yapamayız. Çünkü bu ülke bizim. Bizim bu ülkeden başka gidecek yer yok. Biz pılımızı pırtımızı toplayıp gidecek bir yer arayamayız.

Biz bu meselenin üzerini örtersek, çocuklarımız torunlarımız yüzleşecek. Yahu bunu göremezsin. Bizim yaşadıklarımızı onlar niye yaşasın? Biz çektik onlar da çeksin mi diyeceğiz? Hayır diyemeyiz. Bu sözlerimi kimse farklı yerlere çekmesin. Çözülsün de ne olursa olsun anlayışı içinde değiliz. Biz sorunu kardeşliğimizi, birliğimizi muhafaza ederek çözüyoruz. Bir tarafı tamir ederken bir tarafı bozmadan çözüyoruz. Bir taraftan alıp diğer tarafa vererek değil. Adalet terazisinde tartarak inşallah bir neticeye ulaştırıyoruz. Anayasa bize ne sınır çiziyorsa o sınırın içindeyiz. Meşruiyet dairesinin içindeyiz. Vicdanımızla her an baş başayız. Bu milletin başını öne eğdirecek bir girişim olursa, bunun karşısında durursa karşısında duracak önce şahsımdır, arkadaşlarımdır ve AK Parti iktidarıdır. Kimse bize milliyetçilik vatanseverlik dersi vermesin. Bu dersi almak isteyen varsa bizim 11 yılına baksın.

Dünyanın her yerinde şu çok iyi biliniyor. Türkiye hakkın yanında bir ülkedir. Haksızlığın karşısında durabilen bir ülkedir. Bizim durumumuz budur. Bizim ay yıldızlı bayrağımızı yer yüzünde kim görürse işte geldiler diyor. İşte yetiştiler diyor. Kardeşlerimiz dostlarımız bize ulaştılar diyor. Çoğu yerde ay yıldızlı Türk bayrağını görünce, Kızılay’ın hilalini görünce, TİKA’nın logosunu görünce, sevinç gözyaşlarını tutamıyorlar.  Bugün aramızda görüyorsunuz Kosova’lı kardeşlerimiz de var.

Burada hep turist sayısındaki artışı zikrederiz. Ama bir de yurt dışına giden vatandaşımız var. Şu anda bu sayı 7 milyona yaklaşmış durumda. Her yıl 7 milyon vatandaşımız yurt dışına çıkıyor. İş yapıyor, turistik seyahat yapıyor. Bu 7 milyon kişi, dışardan Türkiye’nin nasıl değiştiğini bizzat yaşıyor. Ana muhalefet partisi yurt dışına gittiğinde ülkesini şikayet edip alay konusu oluyor. Yavru muhalefetse neredeyse hiç yurt dışına çıkmıyor. Balkanlara gitseler, Türk cumhuriyetlerine gitseler inanın kendi ülkelerini daha iyi görecekler. İnanın onlar da gurur duyacaklar. Bunlar hala Sivas’ın ötesine geçemiyorlar.

Bizim üzerimizde bölücü yaftası durmaz, ama bunların masalarında ülkeyi nasıl böldüklerini çok iyi görüyor. Bizi Hakkâri’ye gidip Türk bayrağını sallayamayacak, bir diğeri Van’a gidip geçmiş olsun bile diyemeyecek. Kalkıp bize hakaret edecek. MHP Van depreminde kalkıp da Van’a gidemiyor. Sevsinler sizin gibi muhalefeti. Sevsinler sizin gibi milliyetçiyi. 

Milletimiz ne yaptığımızı görüyor. Attığımız her adımın milletin ülkenin lehine olduğunu, her adımın samimi bir adım olduğunu milletimiz kalp gözüyle takip ediyor. Teoriler bir kenarda dursun, matematik hesapları da bir kenarda dursun. Diyor ya Neşet Ertaş “Kalpten kalbe bir yol vardır görülmez. Gönülden gönüle gider yol gizli gizli”. İşte o kalp diliyle milletimizle konuşuyor, çok da iyi anlaşıyoruz. Bir sıkıntı yok. Diyarbakır’daki Trabzon’daki heyecan bunun ispatıdır. Ne yaparlarsa yapsınlar kalpten kalbe giden yolları yıkamayacaklar.

Unutmayın tuzakların üzerinde bir tuzak vardır. Hesapların üzerinde bir hesap vardır. Biz iyi niyetli olduğumuz müddetçe, hayrı talep ettiğimiz müddetçe, önce Allah’ın sonra milletin hesabı her hesaba galebe çalacaktır. Başladığımız her işe bu dua ile başladık. Hak şerleri hayr eyler, Zannetme ki gayr eyler, Ârif anı seyreyler, Mevlâ görelim neyler, Neylerse güzel eyler.

MISIR'LA GERİLİM
Mısır’da 3 Temmuz’da yapılan darbe arkasında enkaz bırakarak ilerlemeye devam ediyor. Dört bine yakın kardeşimiz şehit edildi. On binlercesi yaralandı. Binlercesi tutuklandı. Mısır’daki bu darbeyi eleştirmemiz, tabi olarak darbecileri ciddi şekilde rahatsız etti. Mısır’daki büyükelçimizi istenmeyen adam ilan ettiler. Biz de Ankara büyükelçisini istenmeyen adam ilan ettik.

En başta şunu söylemek istiyorum. Mısır’daki darbe yönetimi rahatsız oluyor diye, Mısır halkının yanında durmaktan vazgeçmeyeceğiz. Biz dilsiz şeytan olanlardan olmayacağız. Bizim Mısır ile Mısır halkı ile ilişkimiz öyle birkaç yıllık değil. Hatta neredeyse bin yıllık bir ilişkidir. Bu zalim darbe yönetimi gelir ve geçer. Ama bizim gönül bağımız ebedidir. Bedeli ne olursa olsun hakkı söylemeye, askeri darbeyi ve insanlık dramını dünyaya anlatmaya devam edeceğiz. Bir taraftan demokrasi diyecek dünya, sonra darbe yönetimiyle iş tutacak. İşte Batı dünyasının şu anda yaptığı bu.

Ama Türkiye Cumhuriyeti Başbakan’ olarak, gördüğüm her yerde hepsine dik durmuyorsunuz, samimi değilsiniz demokrasi noktasında dedim, söylüyorum. Demokrasi diyorsanız lütfen darbe yönetimlerine hep birlikte siyasi iktidarlar olarak bizler dersi vermemiz lazım. Darbe yönetimleriyle iş tutmaya kalkarsak, dünya darbecilerin egemenliği altına girer. 

İRAN'LA NÜKLEER ANLAŞMA
Pazar günü İran ile ilgili önemli bir gelişmeye şahit olduk. Cenevre’de yürütülen müzakerelerde olumlu sonuçlar alınmaya başlandı. 2010 yılında tahran deklarasyonunun ardından ilk kez olumlu bir hava oluştu. Cenevre’de sadece bir ilk adım atıldı. Ama bu bile umut verici gelişme.  Şunu da hatırlatmak istiyorum. Biz daha en başından itibaren yaptırım yerine müzakerelerin sürmesini savunmuştuk. Yoğun çabanın içinde olmuştuk. İran’a yaptırım uygulanması kararına Brezilya ile birlikte biz karşı çıkmıştık. Bizim bu çabamız muhalefet konusunda eleştiri yapıldı Türkiye’nin ekseni kayıyor dediler. İran ile aynı fotoğrafta yer alıyor dediler.

Cenevre’de ortaya çıkan sonuçla Türkiye’nin tezleri kabul görmüştür. Buyurun 5+1 bir araya geldiler mi? Geldiler. Kucaklaştılar mı? Kucaklaştılar. İşte bunlar geleceği okumaktır. Ama bizde ne muhalefetin ne yavru muhalefetin geleceği okumak gibi bir şeyi yoktur. Suriye’de Mısır’da nasıl hakkın yanındaysak, İran’ın nükleer çalışmaları konusunda sadece hakkın yanında olduk.  Göreceksiniz zaman İran konusunda olduğu gibi Suriye ve Mısır konusunda haklılığımızı gösterecektir.

YENİ ANAYASA
Biz milletimize yeni anayasa sözü vermiştik. Tek başımıza anayasa yapacak çoğunluğu elde edememiştik. Ama hep samimi çaba içinde olduk. Darbeciler anayasa yapabiliyorsa siviller de yapabilir diyerek olumlu ve iyi niyetli davrandık. Meclis'te çoğunluğumuz olsa da diğer partilerle eşit üye verdik. Malesef muhalefet sivil anayasa konusunda samimi olmadı. Hep ortasaha top çevirdiler. Hep darbe çığırtkanlşığı yapmış partilerle anayasa yapmak suya yazı yazaktı ve bizi umutlu olduk. Bu partiler komisyonu feshederek masadan kalktılar. CHP'nin 3 üyesi 3 farklı partinin üysei gibi birbirlerine düştü. Sadece 60 madde üzerinde mutabakt sağlandı. Dedik ki olumluysanız gelin bunu Meclis'ten çıkaralım dedik. Ama muhalefet akşam başka sabah başka. Bir insan bir söz söylediğinde arkasında durur. CHP bunun için hiçbir yere varamaz. Statükocu partiler yeni anayasa çalışmasını tıkadılar. 

10 KENTİN BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI
Bugün 5 il ve 5 büyükşehir adayımızı açıklayacağız. Mahalli seçimler için çalışmalarımız belli aşamalara geldi. Kademe kademe adaylarımızı duyuruyoruz. Bugün 10 ilimizdeki adaylarımızı sizlere tanıtacağız. Bugün sadece belediye başkanlarımızı tanıtacağız. Yani önümüzde bir dört ay gibi süreç var. bunun en güzel şekilde değerlendirilmesi lazım.

Cuma günü genişletilmiş il başkanları toplantımızda, o güne kadar belirlediğimiz adayları duyuracağız. Bir şeyi söylemem lazım. 1 Aralık memurların istifada son günü. Partimizin teşkilatında görevli olup da aday olmayı düşünenler için de son gün. Çeşitli, istifa gerektiren kurumlar var ki, odalar gibi, bunların da son günü. Bu arkadaşlarımız da teşkilatlarımızla koordineli olarak, istifa etmeleri gerekenler, hemen bu adımları atmaları gerekir. Şehirlerimiz ilçelerimiz beldelerimiz adaylarımız belli oldukça, çeşitli buluşmalar vesilesiyle bunların tanıtımlarını yapacağız. Şunu ifade etmek istiyorum. Her zamankinden çok daha hassas aday belirleme yöntemi belirliyoruz. Burada gece birlere kadar arkadaşlarımla beraber bizzat çalışıyorum.

GÜMÜŞHANE ADAYI ERCAN ÇİMEN
Elbette teşkilatımızın bu noktadaki kanaatleri bizler için büyük önem arz ediyor. Adaylarımızda aradığımız kriterleri bu Cuma yapacağımız, genişletilmiş il başkanları toplantımızda etraflıca izah edeceğiz. Son toplantıda, seçim işleri başkanımız bunların izahını zaten yapmıştı. Adayımızı huzurlarınıza çağırıyorum. Ercan Çimen. 1966 Gümüşhane doğumlu. AK Parti Gümüşhane İl Başkanı. 

BARTIN ADAYI DR. SEYFETTİN KALAY
Ve şimdi Bartın. Tabi bu görüntüler sadece özet görüntüler. Yoksa bunların çok daha fazlası var. Fazlası var azı yok. Burada da belediye başkan adayımız doktor Seyfettin Kalay. 1968 Bartın doğumlu. 2011 genel seçimlerinde AK Parti milletvekili adayı oldu. 

KIRŞEHİR ADAYI YAŞAR BAHÇECİ
Ahiler diyarına geliyoruz. Kırşehir’deki eserlerimizi gördünüz. Sağlıkta eğitimde yapılanları gördünüz. Kırşehir’i bir köy görüntüsünde tam Ahi Evran’a yakışır bir şehir haline getirdik. Daha da iyi olacak. Kırşehir’de belediye başkan adayımız, mevcut başkanımız Yaşar Bahçeci. Bahçeci, 1975’te Kırşehir’de doğdu. 2006 yılında İl Başkanı seçildi. 2009 yerel seçimlerinde AK Parti belediye başkanı seçildi. 

AMASYA ADAYI CAFER ÖZDEMİR
Şimdi bir tarih kültür ve medeniyet şehrimiz Amasya’dayız. Şimdi buraya hemen belediye başkanımız Cafer Özdemir’i davet ediyoruz. Mevcut belediye başkanı. 1967 Yozgat Yerköy ilçesinde doğdu. 

AFYONKARAHİSAR ADAYI BURHANETTİN ÇOBAN
Şimdi bir başka tarih şehrimize gidiyoruz. Afyonkarahisar. Belediye Başkanımız ve adayımız Burhanettin Çoban. 1962 Afyon doğumlu. 

KAHRAMANMARAŞ ADAYI FATİH MEHMET ERKOÇ 
Ve şimdi Sürçü Nine'nin diyarına gidiyoruz... Kahramanmaraş’ımızda gerçekten bu dönemde çok büyük hizmetleri oldu. Artık büyükşehir olarak yeni bir dönem başlayacak. Merkezde belediye başkanımız Mustafa Poyraz kardeşime teşekkür ediyorum. Bu dönem bir değişime gittiğimizi kendisine söylediğimizde “Ben sizlerin belirlediği verdiği karara her zaman hazırım ve bundan sonra da nerede ne görev verilirse sonuna kadar buna hazırım” diyecek bir nezaketi ortaya koydu. Ve Belediye Başkan adayımız Fatih Mehmet Erkoç. Mevcut il başkanı. 1974 Kahramanmaraş’ta doğdu.

ESKİŞEHİR ADAYI HARUN KARACA
Şimdi geldik eskimez bir şehire. Eskişehir. Fakat Eskişehir’in merkezi yönetimden nasibini aldığı en büyük adım Yüksek hızlı tren. Oradan yıl sonuna kadar inşallah İstanbul’a gidiş devam edecek. Bununla bitmiyor, gördüğünüz gibi ciddi miktarda karayolları olarak, kavşak düzenlemeleri olarak, alt üst geçitler olarak Eskişehir’e çok büyük yatırımlar yaptık. Bu tür kavşak düzenlemelerini büyükşehirler yapar. Örneğin İBB’nin yaptığı kavşak sayısı 150’ye yaklaştı. Ankara’da da büyük sayıda. Fakat Eskişehir’de bunların büyükşehir tarafından yapılmadığını görünce bizler devreye girdik. Yaptık, yapıyoruz. Eskişehir adayımız, Ticaret Odası Başkanı Harun Karaca. Eskişehir Ticaret odası Başkanı Karaca, 1966 Eskişehir’de doğdu. 

KAYSERİ ADAYI MEHMET ÖZHASEKİ
Şimdi geldik, partimizin ilk Açıkhava mitingini yaptığımız yer, partimizin kuruluşunun ilk adımını attığımız yer, Kayseri. Gördüğünüz gibi merkezi yönetimle büyükşehir belediyesinin el ele verdiği yerlerde şehirlerimiz nasıl değişiyor. Şöyle bir 20 yıl öncesinin Kayseri’sini bir tanısanız bilseniz nereden nereye geldiğimizi anlama fırsatı bulursunuz. Adayımız, mevcut belediye başkanımız Mehmet Özhaseki. 

KONYA ADAYI TAHİR AKYÜREK
Konya’da belediye başkan adayımız, belediye başkanımız Tahir Akyürek. Akyürek, 1959 Konya Derebucak doğumlu. 

ANKARA ADAYI MELİH GÖKÇEK
Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayımız, mevcut başkanımız Melih Gökçek.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 26.11.2013 14:07
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol