1 MİLYON 300 BİN SEÇMEN KAYIT DIŞI!

Başbakan Erdoğan’a sunulan AK Parti’nin yerel seçim raporunda çarpıcı rakamlar yer aldı. Seçmen sayısı 1 milyon 441 bin arttığı, 2011’de kayıtlı olan 1.3 milyon ise kişinin seçmen listesinde olmadığı belirtildi.

22 Ağustos 2013 Perşembe 15:30
1 MİLYON 300 BİN SEÇMEN KAYIT DIŞI!

 AK Parti, 2014 yılının Mart ayında yapılacak belediye seçimlerinin startını verdi. Partinin hazırladığı raporda AK Parti üyesi olduğu halde 2011 seçimlerinde hiç oy alınamayan 792 sandığın bulunduğuna dikkat çekilirken, 1.3 milyon seçmenin de kayıtlı olmadığı vurgulandı.

 
AK Parti Seçim İşleri Başkanı Mustafa Şentop tarafından hazırlanan rapor Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve teşkilata sunuldu. Yerel seçimlerle ilgili partinin yaptığı hazırlığın anlatıldığı raporda, yerel seçimlerde AK Parti’nin 651 bin 729 kişiyi sandık başında görevlendireceği belirtildi.

2011 SONUÇLARI ELE ALINDI
 
Başbakan Erdoğan’ın özel önem verdiği 30 büyükşehir belediyesiyle ilgili çalışmalarını yoğunlaştıran AKParti, önceki günkü Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda verilerle sandık sonuçlarını ele aldı. 2011 yılındaki seçimlerde 50milyon 201 bin 215 seçmenin bulunduğu, 2013 yılı seçmen sayısının ise 51 milyon 642 bin 754’e yükseldiği vurgulandı.

BİLGİLENDİRME YAPILSIN
 
Haziran 2011 seçimlerinde kaydı olup bu yıl seçmen kaydı olmayan 1.3milyon seçmenin ise kayıt yaptırması için teşkilatların bilgilendirme yapması istendi. Bu seçmenlerin ölen, askere giden, mahkûm  olabilecekleri gibi evini taşıyıp adres değişiklik kaydını bildirmeyenler olabileceğine işaret edildi.
 
Büyükşehir yasasıyla açılan, kapanan, birleşen mahalle ve beldeler sebebiyle 7 milyon 883 bin 85 vatandaşın oy kullanacağı mahalle sınırlarının değiştiği vurgulanan raporda, 2011 yılında seçmen listesinde görülmesine rağmen şu anda kaydı bulunmayan AK Parti üyesi 149 bin716 vatandaş bulunduğu bilgisi verildi.

AK Parti’den yurtdışı açılımı
 
AK Parti, aralarında Brüksel, Berlin, Londra ve New York gibi merkezlerin de bulunduğu Amerika, Avrupa, Asya, Uzakdoğu ve Afrika’daki stratejik konumu olan bölgelerde temsilcilik açmak için çalışma başlattı.
 
AK Parti Dış İlişkiler Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, partilerinin kurulduğu günden bu yana dünyanın değişik yerlerinde önemli merkezlerde, ülkelerde ve uluslararası örgütlerin nezdinde temsilcilik açmasının öngörüldüğünü belirterek, şimdi bunu fiiliyata geçireceklerini söyledi.
 
İlk büronun Brüksel’de açılacağını bildiren Çavuşoğlu, “Çalışmalara Avrupa Birliği Bakanı Sayın Egemen Bağış ile birlikte Brüksel’de ofis için bazı yerlerde inceleme yapacağız. Daha sonra temsilciliğimizi açacağız” dedi. Parti ve Türkiye ile ilgili imaj, yapılan işlerin iyi anlatılması açısından, partilerinin dış temsilcilerinin rolünün etkili olacağını vurgulayan Çavuşoğlu, “Son zamanlarda uluslararası alanda Türkiye ile ilgili çok olumsuz şeyler var. Bu temsilciliklerimiz sadece partimizi değil ülkemizin de en iyi şekilde tanıtılması için de önemli rol üstlenecek” diye konuştu

KRİTİK İLLERE ÖNEM VERİLECEK
 
2009 yılında yapılan yerel seçimde 1000 oy ve altında rakamla kazanılan 8, kaybedilen 8 olmak üzere toplam16 şehirle ilgili Başbakan Erdoğan’a bilgi verildi. Başbakan Erdoğan, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin de aralarında bulunduğu 16 şehirde özel çalışma talimatı verdi. Raporda teşkilatların seçmenleri evlerinde ziyaret etmesi, özellikle yerel seçimlerde ilk kez oy kullanacak 1 milyon 400 bin yeni seçmenin ziyaret edilmesi gerektiği vurgulandı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 22.08.2013 15:31
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol