" VEFA ÖLDÜ, HERKESİ TASFİYE EDİYORLAR"

CHP'nin İzmir listesinde sürpriz isimler var. Adaylıkları uzun süre tartışılan Ergenekon sanıklarından gazeteci Mustafa Balbay, 2. bölge ikinci sıradan gösterildi.

12 Nisan 2011 Salı 12:48

10 vekilden 7'sinin yer bulamadığı liste, teşkilatlarda rahatsızlığa yol açtı. CHP'de 1969 yılından beri politika yapan ve altı defa İzmir il başkanlığı görevini üstlenen Ekrem Bulgun, yeni vekil listesinin tasfiye olduğunu belirtti: "Vefa 1. ligdeydi, küme düşünce bizim partide de vefa kalmadı. Herkesi tasfiye ediyorlar."
CHP, 2007 seçimlerinde İzmir'de 1. ve 2. bölgelerden altışar olmak üzere 12 milletvekili çıkarmıştı. Bunlardan ikisi, DSP kontenjanından seçildiği için CHP'den istifa etti. Önümüzdeki genel seçimde bu 10 vekilden sadece üçü, merhum gazeteci Uğur Mumcu'nun eşi Güldal Mumcu 1. bölge birinci sıra, CHP PM Üyesi Oğuz Oyan 1. bölge üçüncü sıra, PM üyesi Mehmet Ali Susam 2. bölge üçüncü sırada olmak üzere listede yer bulabildi. 35 yıllık milletvekili Kemal Anadol gibi Önder Sav ve Deniz Baykal'a yakın isimlerin dışarıda kalması dikkat çekti. Partide "ağabey" olarak bilinen Bulgun, listenin küskünlerin sayısını arttırdığını söyledi. Partiyle özdeşleşmiş isimlerin liste dışında kalmasını doğru bulmadığını belirterek, "Liste, örgütü kucaklayıcı değil. Allah kolaylık versin. 300'e yakın aday adayı vardı, yarısı partiye yeni gelen isimlerdi. Onlar büyük hayal kırıklığına uğrayacak. Partiyle özdeşleşen isimlerin listede yer almaması sandığa yansır. Halkın içine nasıl çıkacaklar, ne anlatacaklar merak ediyorum. Küskünler oluşturuldu, küskünlük partiye zarar verir. Aldığım telefonlarda, 'Örgüt kaynıyor' lafları duyuyorum." dedi.

BAYKALCILAR TASFİYE EDİLDİ
Partinin ağabeyine göre eski Genel Başkan Deniz Baykal ve eski Genel Sekreter Önder Sav'a yakın isimler, listeye alınmayarak tasfiye edildi. Gece gündüz parti için çalışanların, sadece Baykal'a yakın olduğu için listeye alınmadığına dikkat çeken Ekrem Bulgun, "Kemal Anadol ve Onur Öymen'in, Baykalcı oldukları için tasfiye edildiğini zannediyorum. Başka ne olabilir?" şeklinde konuştu. Aday gösterilmeyen başka bir isim olan Sav'ınsa CHP'ye 40 yıllık hizmeti olduğunu vurguladı: "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu, kim genel başkan yaptı? Sayın Kılıçdaroğlu genel başkan olduğunda, Önder Sav'a karşı cephe aldım, niye Baykal'a vefa göstermedi diye. Şimdi ise Sav'ın yanındayım, çünkü ona da vefa gösterilmedi. Bugünkü parti yönetiminde olanları oraya taşıyan Sav'a bir vefa gösterebilirlerdi."





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol