TÜRKİYE'DEKİ SONGÜLLER İÇİN ADAYIM

CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Songül Gök, “ Köyümde okutulan tek kız çocuğuydum. Okudum, mücadele ettim, meslek sahibi oldum ve bugün kendi hayatımı kendim yönetiyorum. Anadolu’da nice Songüller var. İşte onların ve tüm kadınlarımızın hayatlarını karanlıktan aydınlığa çıkarmak için adayım.” dedi. Gök, aday adaylığını yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı mitingle açıkladı.

03 Nisan 2011 Pazar 13:53
TÜRKİYE'DEKİ SONGÜLLER İÇİN ADAYIM

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kadın aday adayları arasında ismi ön plana çıkan Songül Gök’ün adaylık açıklaması adeta gövde gösterisine dönüştü. Özkanlar’da yaklaşık 2 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilen ve Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır ile Bayraklı Belediye Meclis üyeleri ve parti yöneticilerinin de hazır bulunduğu adaylık açıklamasında Songül Gök’e büyük sevgi gösterilerinde bulunuldu. Sloganlar eşliğinde kürsüye gelen CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Songül Gök, özellikle kadınlara seslenerek, “ Köyümün okutulma şansı olan tek kız çocuğuyum. Ailem bana önemli bir sorumluluk yükledi. Ben de bunu karşılıksız bırakmadım, çabaladım, okudum ve meslek sahibi oldum. Bugün kendi hayatımı kendim yönetiyorum. İşte bundan sonra ülkemdeki nice Songüllerin hayatını dönüştürmek için, bugün şiddet mağduru haline gelmiş Türk kadınının hayatını karanlıktan aydınlığa çıkarmak için aday adayıyım.” dedi.



CHP İKTİDARINDA BAMBAŞKA BİR TÜRKİYE
Yıllarca CHP Gençlik Kollarında çalıştığını, mahalle temsilciliğinden kadın kolları başkanlığına kadar birçok görevde bulunduğunu anlatan ve 2007 yılında da CHP’nin milletvekili adaylarından biri olan Gök, konuşmasında iktidarı da hedef aldı. Ekonominin sıcak paraya teslim edildiğini, eğitimde fırsat eşitliğinin kalmadığını, işsizliğin gün geçtikçe arttığını, evine ekmek götüremeyen insanların artık kitleler halini aldığını öne süren Gök, “ 13 Haziran sabahı CHP iktidarı ile birlikte artık ülkemde gazeteciler tutuklanmayacak. Basılmamış kitapların taslakları silinmeyecek, herkez barış içinde dilini, dinini dilediğince yaşayabilecek. İnsan hakları temel prensibimiz olacak. İnsan odaklı bir Anayasa yapılacak.  Öğrencilerimiz harçlar altında ezilmeyecek, doğa ve çevre talanına dur denilecek. Dokunulmazlık diye bir şey olmayacak. Sahte faturadan yargılanmış biri Bakan da yapılmayacak. Vergi de adalet sağlanacak, yolsuzluk sonlanacak. Ve 8 yılı aşkın süredir ülkemizi ayrıştıran, ikiye bölen, adeta bir korku imparatorluğu yaratanlardan da hesap sorulacak.” diye konuştu.


SLOGANLAR BİTMEK BİLMEDİ!
Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Gök, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “ AKP iktidarı boyunca İzmir’im gavur, İzmir’in mağdur, İzmir’im yalnız, İzmir’im yatırımsız, İzmir’im kirli bırakıldı. CHP iktidarında ise İzmir’im özgür, İzmir’im öncü, İzmir’im güzel, İzmir’im girişimci, İzmir’im kadın olacak.”





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol