SEÇİM STARTINI FERRARİ İLE VERDİ

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, İzmir’de seçim çalışmalarını kırmızı renkli Ferrari marka otomobille tur atarak başlattı. Pınarbaşı yarış pistinde Ferrari’ye binen BBP Genel Başkanı Topçu, “Barış ve huzur istiyoruz, hukuk devleti istiyoruz.'' dedi.

13 Şubat 2011 Pazar 15:18
SEÇİM STARTINI FERRARİ İLE VERDİ

Topçu, seçim startını vermek için geldiği İzmir’de Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi Başkanı Abdurrahman Çabuk’un onuruna verdiği kahvaltıya katıldı. Pınarbaşı Ülkü Yarış Pisti'ndeki kahvaltının ardından Ferrari marka kırmızı renkli bir otomobile binen Topçu, yarış pistinde tur attı. Pisti önce yarış pilotu olan rallici Ümit Ülkü ile tur atan Yalçın Topçu, daha sonra direksiyona geçti ve pistte bir tur daha attı.

Topçu, MÜSİAD üyelerine yaptığı konuşmada Türkiye'nin iyi yönetilmediğini, tarım ve hayvancılıkla uğraşanların gün geçtikçe daha da zor durumlara düştüğünü belirtti. Topçu, “Bu güzel ülkede dört iklimi yaşıyoruz, arazimiz çok ama adını bilmediğimiz ülkelerden et, süt almak durumuna gelmişsek çok yazık. Tarım ve hayvancılıkta dışarı bağımlı olmuşsak gerisini siz düşünün. 48.5 milyar dolar cari açık var, ekonominin argümanları 9.5 milyon emekliye yansımıyor. 4-B, 4-C var, aynı işyerinde yan yana çalışan insanlar farklı ücret alıyorlar. Ülkenin yeniden bir formatlanmaya ihtiyacı var. Türkiye'nin bir anayasa, hukuk devletine ihtiyaç var. Hukuk devleti, 24 saat kesintisiz demokrasi hakim olmalı. Milletin iradesi hakim olmalı. Millet bir avuç azınlığın elinden kendin hakkı olan iradesini devraldıkça feryatlar başlıyor. Barış ve huzur için öncelikle yeni bir anayasa gerekli, bunun için uğraşıyoruz, bütün katkılarımızı sunmaya hazırız.” diye konuştu.

Yalçın Topçu, Diyarbakır'ın Türkiye'nin her bölgesi kadar güvenli olduğunu, ancak güvensiz gibi gösterilmeye çalışıldığını söyledi. Doğu ve Güney Doğu’ya sık sık gittiğini belirten Topçu, ''Her sokak başında teröristler tutmuş değil. İstanbul'da ne kadar okul kundaklanıyorsa, Diyarbakır'da da o kadar kundaklanıyor. Diyarbakır ne kadar Kürtse, İzmir de o kadar Kürt. 15-20 yıldır basın ısrarlı bir şekilde sanki oralarda hayat durmuş, sokak başlarını teröristler tutmuş gibi gösteriyor.'' sözleriyle medyayı eleştirdi.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol