SAVUNMA SANAYİ TEŞVİK EDİLECEK

Millî Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye'nin 2023 yılındaki 500 milyar dolarlık ihracat hedefine, savunma sanayisi şirketlerinin de önemli bir katkı sağlayacağını söyledi.

19 Ocak 2012 Perşembe 17:44
SAVUNMA SANAYİ TEŞVİK EDİLECEK

  Çeşitli temaslar için İzmir’e gelen Yılmaz Vali Cahit Kıraç'ı da makamında ziyaret etti. Burada konuşan Bakan Yılmaz, İzmir'in EXPO 2020 adaylığı süreci için destek aradıklarını, hükümet olarak ikili temaslarla Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Geçici üyeliği konusunda da çalıştıklarını belirtti. 

Son olarak Kolombiya ve Kırgızistan'la yapılan görüşmelerin olumlu geçtiğini aktaran Bakan Yılmaz, “Hemen hemen her ikili temasta mutlaka ülkemize destek açısından iki unsur istiyoruz. Birincisi 2015-2016 dönemi için Güvenlik Konseyi'ne geçici üyeliğimiz, diğeri İzmir için EXPO'ya destek. En son yapılan Kolombiya ile görüşmede destek talebi beyan edilmiştir. Kırgızistan Cumhurbaşkanı geldiğinde de aynı şey ifade edilmiştir. Ankara'da hükümet olarak EXPO 2020'yi İzmir'e getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. İzmirliler bir oldukça, beraber oldukça kazanacağız. Barselona, sıradan bir şehirken atılım yaptı ve çıtasını yükseltti. İzmir de ülkemizde iyi bir yerdedir ancak çıta atlaması EXPO ile olacaktır. EXPO, aynı zamanda hepsinin ortak heyecanıdır. İzmirlilerin de çalışması lazım. Her ilimize bir sıfat yakıştırılır. 'Yeşil' ne kadar Bursa'ya yakışırsa 'güzel' sıfatı da İzmir'e yakışır. İzmir, hükümetimizin de gündemindedir. EXPO herhalde İzmir'in kızıl elmasıdır.” şeklinde konuştu.
2023 yılında cumhuriyetin 100. kuruluş yılı şerefine 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşma arzusunda olduklarını da belirten Millî Savunma Bakanı Yılmaz, şunları kaydetti: “Hükümet olarak 2023 yılında Türkiye'yi 500 milyar dolar ihracat hedefine taşımak istiyoruz. Bu anlamda savunma sanayisi şirketlerimizin de kamu ve özel sektör el ele vererek ihracatını arttırması lazım. Eskişehir, Konya, İstanbul ve İzmir'de de var. İnşallah bu şirketlere destek vererek teşvik edeceğiz.“ dedi.

tncyhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol