" SANA MI HESAP VERECEĞİZ?"

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan’ın Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın seçim dönemindeki harcamalarına ilişkin eleştirilerine yanıt verdi. Akay, “Bizim seçim harcamalarıyla ilgili hesap vereceğimiz tek nokta genel merkezimizdir” dedi.

12 Ocak 2012 Perşembe 18:36

 AK Parti İzmir Teşkilatı düzenlediği kahvaltı organizasyonu ile basın mensupları ile buluştu.
 

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay,  İl Genel Meclis Grup Başkanvekili Nazmi Kalyoncu, İl Başkan Yardımcıları Aziz Demir, Mahmut Badem, Atilla Kaya, Kemal Erim, Özer Ataç, Kadın Kolları Başkanı Özen Kızılırmak, İl Gençlik Kolları Başkanı Bilal Kırkpınar ’ın hazır bulunduğu toplantıda 2011 yılı değerlendirmesi yaparken gündeme ilişkin  açıklamalarda bulundu. 
Kordon Otel’de gerçekleştirilen toplantıda, CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan’ın Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın seçim dönemindeki harcamalarına ilişkin eleştirilerine yanıt veren İl Başkanı Akay, Oyan’ı, araştırmadan ve bilmeden eleştirdirdiğini söyledi. Akay, “Bizim seçim harcamalarıyla ilgili hesap vereceğimiz tek nokta genel merkezimizdir” dedi. PTT ile yaptıkları sözleşmeyi basın mensuplarına gösteren AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, "PTT ile sözleşmeyi ben yaptım. İzmir'de 2 milyon 904 bin 485 seçmene mektup gönderildi. Bunun için AK Parti İzmir İl Başkanlığı'ndan 720 bin lira ödedik. Bunu da Genel Merkezden gönderilen pay ve partimize yapılan bağışlardan karşıladık." dedi. Akay, Oyan'ın konuyu seçimden yedi ay sonra gündeme getirmesini esefle kınadığını da belirterek, "Biz neden seçmene mektup göndermişiz? Sayın Oyan, bu ödemenin nereden geldiğini soruyor. Bunun hesabını Oğuz Oyan'a vermek durumunda değiliz." şeklinde konuştu. Akay, Oyan'ın iddia ettiği indirim oranının da yüzde 52 değil, yüzde 2 olduğunu söyledi.
BAŞARILI BİR YIL OLDU
İl Başkanı Cihat Akay, yaklaşık 1 yıl önce göreve başladığını ve son derece yoğun ve başarılı bir dönem geçirdiklerini belirtti. Göreve başladığında 12 Haziran seçimlerine kısa bir zaman kaldığını milletvekili aday seçimi, temayül yoklamaları ve seçim hazırlıkları ile bu dönemi  oldukça hareketli geçirdiklerinin altını çizen Akay, “İzmir’de AK Parti’nin oyunu yüzde 37’ye çıkardık. Mevcut milletvekili sayısına 2 ilave olmasını sağladık. Başarılı olduğumuza inanıyorum” diye konuştu.
29 ilçe ve 2 belde ile kongre sürecini tamamladıklarını belirten Akay, “Kongrelerin istenildiği gibi birlik ve beraberlik içinde geçtiğini düşünüyorum. Bundan sonra Kadın Kolları Kongremiz olacak. Ardından da İl Kongresi ile ilgili takvim süreci başlayacak. Genel Başkanımızın programı doğrultusunda belirlenecek bir tarihte yapılacak” dedi.
Kongre öncesinde tek liste gayretlerinin olduğunu söyleyen Akay, “Ancak bu bazı çevrelerce dayatma diye algılandı. Böyle bir şey yoktu. Bizim ilçelerde tek liste istememiz polemiklerden uzak bir kongre geçirmemizi istememizdendi” diye konuştu. İl Gençlik Kongresine katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın kongrede  “İzmir’de en az yüzde 47 oy alacağız” ifadesini de değerlendiren Akay, “ Biz oyumuzu yüzde 28’lerden 37’lere çıkarttık. 37’lerden yukarılara çıkartmak daha kolay. Süratimizi arttırdık. Durmak yok yola devam”  ifadesini kullandı.
'60 YAŞ KARTI'NDA BAŞVURUYU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAPTI' 
İzmir'de tartışma konusu olan, toplu ulaşımdaki 60 Yaş Kartı'nın iptal edilmesiyle ilgili bir soruya ise Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Kenan Çakar cevap verdi. Çakar, "20 yıldır uygulamada olan 60 Yaş Kartı için Sayıştay neden şimdi böyle bir karar aldı?" şeklindeki soruya karşılık şunları söyledi: "Sayıştay kararı bağlayıcı değil. Herhangi bir inceleme sonucunda bu karara varmadı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2010 yılında hiç gereği yokken yeni bir Kentkart yönetmeliği çıkardı ve Sayıştay görüşüne gönderdi. Sayıştay da inceleyerek, söz konusu maddenin yönetmelikten çıkarılmasının uygun olduğu görüşünü iletti. İstanbul ve Ankara'da belediyeler bunu yapıyor. Belediye Kanunu'nda, kimin nasıl taşınacağı belli. İzmir'de bu iş, ESHOT ve UKOME'nin kararlarına göre yapılır."dedi. Yeni düzenleme yapmayan belediye yetkililerini de eleştiren Çakar, korkarak idarecilik yapılamayacağını söyledi: "Bir idarecinin herhangi bir konuda soruşturma geçiriyor olması, diğer konularda sorumluluk almasından çekinmesini gerektirmez. Bahane üretmekten vazgeçsinler." Çakar, 1. Kordon'la ilgili soruya ise şöyle cevap verdi: "Benzer ülkeler bu konuda ne yapıyorsa onu yapmak gerekiyor. Her yer yıkılırken bir yere dokunulmaması dikkat çekicidir. Demek ki çifte standart var. Kordon'da bizim çözemediğimiz bir baskı ve kavga var."
İl Başkanı Ömer Cihat Akay toplantı sonrası Çalışan Gazeteciler Günü’nü de unutmadı. Akay toplantıya katılan basın mensuplarına gül dağıttı.  

tncyhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol