SAADET PARTİSİ'NDEN HAKARET FİLMİNE TEPKİ

İzmir’de, Saadet Partisi Gençlik Kolları üyesi bir grup peygambere hakaret içeren filmi protesto etti.

19 Eylül 2012 Çarşamba 13:34
SAADET PARTİSİ'NDEN HAKARET FİLMİNE TEPKİ

 İzmir’de, Saadet Partisi Gençlik Kolları üyesi bir grup peygambere hakaret içeren filmi protesto etti. 

Saadet Partisi (SP) İl Gençlik Kolları üyesi yaklaşık 100 kişi, Konak Meydanı’nda toplandı. Grup adına açıklama yapan SP İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Fatih Kaplan, hükümetin peygambere hakaret içeren filme sessiz kaldığını belirterek “Müslümanların Masumiyeti’ adlı İslam’a hakaret eden filmin yapımcılarından biri Kur’an yakmaya yeltenen Hıristiyan Papaz Terry Jones, diğer yapımcı finansörü Yahudi Sam Bacile ile Mısırlı Kıpti Morris Sadek’tir. Şeytan Ayetleri, karikatür krizi, Afganistan’da yüzlerce Kur’an-ı Kerim’in yakılması, şimdi de ‘Müslümanların Masumiyeti’ adlı film, Müslümanlara doğrudan hakareti içeren provokatif, çirkin ve kötü niyetli çalışmalardır" dedi. Bu çirkin filme tepkiler çığ gibi büyürken maalesef hükümetin gerekli tepkiyi göstermediğini anlatan Kaplan, şöyle konuştu: "Başbakan, ABD Büyükelçisi’nin öldürülmesini kınarken, İslam’a ve peygamberimize hakaret içeren filmi ve bu çirkin filmin yapımcılarını aynı ölçüde nitelendirmekten bile kaçınmıştır.”
Düşünce ve ifade özgürlüğü adı altında başka dinlerin değerlerinin görmezden gelinemeyeceğini anlatan Kaplan, şunları söyledi: “ Hiçbir ifade özgürlüğü, İslam Alemi’nin kutsal değerlerine yapılan çirkin saldırıya mazeret olamaz. Müslümanların peygamberine hakaret etmek kimsenin hakkı ve haddi değildir. Dinimize ve Peygamberimize yönelik tekrarlanan bu çirkin saldırıları şiddetle kınıyoruz. Lanetliyoruz. Batının küstah ve edepsiz tavrına baktıkça, Rahmet Peygamberi’nin insanlığa hediye olarak sunduğu değerlerin ne kadar anlamlı olduğu bir kez daha görülmektedir.” 
Hiç kimsenin, Müslümanların dini ve kutsal inançlarıyla alay etme hakkını kendisinde göremeyeceğini anlatan Kaplan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Müslümanlar, bu iğrenç duruma tepkilerini koymalıdır. İslam İşbirliği Teşkilatı ve İslam ülkeleri, bu filme karşı birlikte hareket etmelidir. Filmin gösterimi derhal durdurularak, bu filmi yapanlardan hesap sorulmalıdır.”
Gençlik Kolları üyeleri konuşmanın ardından ABD aleyhinde slogan atarak olaysız dağıldı.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol