'PROVOKATÖRÜ HERKES BİLİYOR'

İzmir Fuarı'nın 82'inci açılış töreninde AK Parti ve CHP'li davetlilerin karşılıklı tezahüratları nedeniyle çıkan gerginliği değerlendiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, durumu kınadı ve "Provokatörü herkes biliyor" dedi.

30 Ağustos 2013 Cuma 15:26
'PROVOKATÖRÜ HERKES BİLİYOR'

 Başkan Kocaoğlu, kendisinin ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun gerekli uyarıları yapmasına karşın daha sonra kürsüye gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın aynı tavrı göstermemesini de eleştirdi. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlaması sonrası gazetecilerin duruma ilişkin sorusunu yanıtlayan Başkan Kocaoğlu, "Burada geçen sefer de ben kürsüye gittim, dimdik durdum. Ve herkesi sükunete çağırdım. Bu sefer de yine aynı şeyi yaptım. Arkasından sayın genel başkanımız da barış mesajı verdi ve burada bu işin yakışıksız olduğunu söyledi. Benim gönlüm geçen sefer de olduğu gibi, sayın bakanımızdan bir teşekkür gelmemişti, bu sefer de sayın Binali Yıldırım Ulaştırma Bakanımız da 'Bunlar yapılmaması gereken şeyler' şeklinde bir konuşma, bir uyarı aynı genel başkanımızın yaptığı gibi, kendimizi ortaya atarak yaptığımız gibi bir uyarı yapmasını gerçekten isterdim. Ona yakışırdı. Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli bakanlarından bir tanesine böyle, Türkiye'nin kalkınması için çok önem taşıyan İzmir'in kalkınması için önem taşıyan bu fuarın da böyle bir sağduyu yapmasını isterdim. Orada gerçekten de üzüldüğümü ifade etmek istiyorum" dedi.

Üç yıl önce de fuar açılışında benzer bir durumun olduğunu, yine kendilerinin çıkarak sükuneti sağlamaya çalıştıklarını kaydeden Aziz Kocaoğlu, yaşananların İzmir'e zarar verdiğini vurguladı. Kocaoğlu, "Üç sene önceki fuarda bir olay oldu ve sayın o zamanki sanayi bakanımıza karşı bir hareket yapılmıştı. Orada biz konuşmamızı da öne alarak çıktık, gerekli uyarıları yaptık ve kitleyi susturmuştuk. Ondan sonra her fuar açılışında bindirilmiş kıtalarla şov yapılmaya başlandı. İki sene de kimse ses çıkarmadı. Yaptılar şovlarını, gittiler. Bu sene de bir hazırlığımız şeyimiz yok. Ama bu sene daha da abartılmış bir şekilde geldiler arkadaşlar. Tabi böyle bir şeyi uluslararası bir fuarın, 82 yıllık fuarın açılışında, 60 ülkeden temsilcinin, bakanın, bakan yardımcısının, müsteşarın olduğu bir Türkiye'nin yüz akı, en eski fuarında böyle bir organizasyon yapmak, komplo yapmak sadece ve sadece onu yapanlara ve İzmir'e, İzmir kentine, İzmirli’ye zararlıdır" şeklinde konuştu.

“OLAYI BAŞLATANIN KİM OLDUĞUNU HERKES BİLİYOR”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, gerginliği başlatanın kimler olduğunu basın mensupları dahil olmak üzere herkesin gördüğünü de vurgulayarak, "Şimdi bu fuarda ne şu partinin ne bu partinin, ne şu grubun ne bu grubun şov yapma alanı değildir. Adı üzerinde İzmir Enternasyonal Fuarı'dır. 82'inci kez kapılarını dünyaya açıyor. Yani insanlar eğer siyasetle uğraşıyorlarsa gerçekten siyasetten biraz nasip almışlarsa bunu algılamaları, anlamaları ve olgunluğu göstermeleri gerekiyor. Böyle şeyleri tetikleyerek yapılmasını ben şiddetle kınıyorum, hiçbir ayrım yapmadan. Ama dünkü olayda tetiği çeken, olayı başlatanın kim olduğunu siz basın mensupları, sonraki provokasyonu da kimlerin yaptığını, sizler de çok iyi biliyorsunuz" dedi.
Köklü bir geçmişe sahip olan İzmir Enternasyonal Fuarı'nın hiçbir parti ve grubun şov alanı haline getirilemeyeceğinin altını çizen Başkan Kocaoğlu, provokatörlerin bir an önce bulunarak açıklanmasını beklediklerini söyledi. Kocaoğlu, "Bir provokatör bu işi son anda uzattı, o da emniyet teşkilatında vardır. Neredense, kimse incelenerek araştırılması ve ortaya çıkarılması gerekir. Emniyetin de, polis kuvvetinin de bu tür olaylara sebebiyet vermemesi gerekir. Tedbir alması gerekir. Emniyet de gerekli tedbiri benim görebildiğim kadarıyla almamıştır. Burada da yani bağırsınlar, çağırsınlar serbest bırakılsınlar mantığı güdülmüştür. Bunu da kesin ve kesin tasvip etmediğimi belirtmek istiyorum" dedi.
Bundan sonra bu tür durumların yaşanmaması için tedbir alacaklarını da kaydeden Başkan Aziz Kocaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Burası İzmir. İzmir'de biz demokrasinin kenti İzmir'de, kurtuluşun kenti İzmir'de bu fuar da kuruluşun fuarıdır, böyle bir provokasyona bizden bir şey olmaz, hareket başlamaz. Ama yazıktır. Çok büyük hata yapılmıştır. Bundan sonra gerekli tedbirler alınır. Bunlar halledilir. Aldığım zaman görürsünüz tedbirimi. Yaşayacağız burada, o zaman görürsünüz. Halkın gücünden üstün güç yoktur. Siz ne ve kim olursanız olun, nereden gelirseniz gelin, nereye giderseniz gidin, makamınız-mevkiniz-şöhretiniz ne olursa olsun, en büyük güç halkındır. Halk karar verecektir. Halk bu tür provokasyonları önleyecektir. Ben İzmirli hemşehrilerime kendimden fazla güveniyorum."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 30.08.2013 15:31
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol