PINAR SUSMUŞ ŞİMDİDEN BAŞKAN GİBİ..!

CHP İzmir'in önemli isimlerinden biri olan Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Pınar Susmuş, İzmir Çorumlular Federasyonu'nun düzenlediği gecenin ilgi odağı oldu. Susmuş, başta hemşehri dernekleri olmak üzere sivil toplum kuruluşlarının önemine işaret ederek, " Bayraklı'yı STK'ların Başkenti yapacağım" dedi.

08 Nisan 2013 Pazartesi 23:44
PINAR SUSMUŞ ŞİMDİDEN BAŞKAN GİBİ..!

CHP Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Pınar Susmuş, birlik ve beraberliğin sağlandığı hemşehri derneklerine bugün çok daha fazla ihtiyaç duyulduğunu belirterek, “ Bayraklı’da hemen her dernek yalnız bırakılmaktan, destek görememekten şikayetçi. Bizim dönemimizde sadece bu şikayetleri gidermekle kalmayacak aynı zamanda Bayraklı’yı dernek ve sivil toplum kuruluşlarının Başkenti yapacağız” dedi.



Bayraklı siyasetinin önde gelen isimlerinden Avukat Pınar Susmuş, aday adaylığı çalışmaları kapsamında önceki gece 17 dernekten oluşan İzmir Çorumlular Federasyonu’nun etkinliğine katıldı. Gecenin onur konuğu Susmuş’a Çorumlular büyük ilgi gösterdi. Özellikle kadınların sevgi gösterisinde bulunduğu Susmuş, Çorumluların İzmir’de etkin hemşehri derneklerinden birini oluşturduğunu vurguladı. Susmuş, “ Yeni nesil birbirini tanıyor, kaynaşıyor. Yardımlaşma ve dayanışma için bu kuruluşlar önemli birer fonksiyonu üstleniyor.  Ayrıca mevcut derneklerin güçlerini federasyon çatısı altında toplamaları da oldukça önemli. Çünkü sivil toplum kuruluşlarının en önemli yanları güçlü ve etkin olabilmeleridir. Yani yönlendirebilme, talepkar oldukları erkleri harekete geçirebilme iradesine sahip olabilmeleridir. Birlikten kuvvet doğar sözü bunu çok daha iyi anlamamızı sağlar. Artık sosyal yaşamın vazgeçilmez birer parçası haline gelmiştir bu kuruluşlar” dedi.

“BAYRAKLI STK’LARIN BAŞKENTİ OLACAK”
Hemşehri derneklerinin kültürün aktarılması, birlik ve beraberliğin sağlanarak daha sağlam temellere oturtulması için önemli oluşumlar olduğunu ancak bunun yanı sıra insanların bireysel olarak yapamadıklarını birlikte yapabilme şansı tanıdığını da kaydeden Susmuş, “ Bu bir araya gelme bilincini daha da yaygınlaştırmamız gerekir.  Özellikle yerel yönetimler yani belediyeler bu oluşumlara destek olmak zorundadır. Bayraklı, İzmir’de en çok hemşehri derneğine sahip olan ilçelerden biridir. Ve neredeyse tamamı yalnız bırakılmaktan, destek görememekten şikayetçidir. Bizim dönemimizde hem bu şikayetleri gidereceğiz hem de Bayraklı’yı, vereceğimiz destek, sunacağımız imkanlarla dernek ve stk’ların başkenti yapacağız” ifadelerini kullandı.



yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol