OĞUZHAN, MUHTARLARLA ELELE...

Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Özlem Şan Oğuzhan bir yandan Aliağa için geliştirdiği projelerini açıklarken diğer yandan da kurum ve kuruluşlarının görüş ve önerilerini almak amacıyla ziyaretlerine devam ediyor.

06 Kasım 2013 Çarşamba 16:42
OĞUZHAN, MUHTARLARLA ELELE...

 Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Özlem Şan Oğuzhan bir yandan Aliağa için geliştirdiği projelerini açıklarken diğer yandan da kurum ve kuruluşlarının görüş ve önerilerini almak amacıyla ziyaretlerine devam ediyor. Aliağa’nın Ortak Aklını oluşturmak için sokağın adım adım nabzını tutan Özlem Şan Oğuzhan bu kez muhtarları ziyaret etti. Mahalle muhtarlarını makamında ziyaret eden Belediye Başkan Aday Adayı Oğuzhan “Ülkemizdeki yerel yönetimlerin ilk basamağı olan mahalle muhtarlığı sistemi her geçen biraz daha etkisizleştirilip mahalle halkı ile olan güçlü ilişkileri zayıflatılıyor. Oysa muhtarlar ve ihtiyar heyetleri, bugünkü seçim sistemi içinde arkasına herhangi bir partiyi ya da başka bir örgütü almadan çalışan, yerel halkın desteğiyle seçilen, bir anlamda merkezi ve yerel yönetimin mahalledeki temsilcisi ve yardımcısı olan yönetim birimleridir. Muhtar ve ihtiyar heyeti, mahallenin gözü-kulağı, ağabeyi-ablasıdır, gerçek anlamda sahiplenen, sorunlara çözüm üretendir. O nedenle muhtarlık sisteminin daha etkin bir şekilde işletilmesinden, belediye ile kurulacak işbirliği ile güçlendirilmesinden yanayız.  Bunun için çeşitli hedef ve projeler hazırlamış olmamıza karşın öncelikle mahalle muhtarları olmak üzere her düzeydeki kurum, kuruluş ve şahsın görüş, düşünce, öneri ve eleştirilerine ihtiyacımız var.” dedi.

 
 
OĞUZHAN “MUHTARLARIN GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”
Sırasıyla Yalı, Kültür, Atatürk, Kurtuluş ve Siteler mahalle muhtarlarını ziyaret eden CHP Aliağa Aday Adayı Avukat Özlem Şan Oğuzhan, belediye başkanı seçildiği takdirde mahalleler ölçeğinde yapacağı çalışmalar hakkında bilgi verirken muhtarların da görüş ve önerilerini aldı. Kentteki her kurum ve kuruluşun görüşünü aldığını belirten Oğuzhan, mahallenin temsilcisi olan muhtarların görüş ve önerilerinin kendileri için çok önemli olduğunu kaydetti. 
 
TOPLUMCU BELEDİYECİLİK İÇİN MAHALLE DAYANIŞMA MERKEZLERİ
Aliağa’nın nüfus hızının artışına bağlı olarak toplumsal barışın sağlanmasının, en önemli öncelikleri arasında olduğunu belirten CHP Adayı Oğuzhan; “Bu soruna ilişkin çözüm önerimiz mahallere Mahalle Dayanışma Merkezi kurmak olacaktır. Mahalle dayanışma merkezleri toplumun gereksinimleri doğrultusunda eğitim dayanışma ve üretim üzerine kurgulanmış bir paylaşım ortamıdır. Mahalle Dayanışma Merkezi toplumcu belediyecilik anlayışının temellerini oluşturan, dayanışma, üretim ve paylaşım üzerine inşa edilecek; kent yaşamındaki yabancılaşmaya karşı bireyi toplumla buluşturan, birey, grup ve topluluklar arasında ortak çalışma, yardımlaşma, dayanışma, işbirliği ve üretim merkezi olarak faaliyet gösterecektir. Elbette tüm projemizde en büyük sorumluluk muhtarlarımızda olacaktır. Gerek yönetim anlayışım gereği, gerekse Mahalle Dayanışma Merkezi projemizde en büyük, en önemli yardımcımız muhtarlarımız olacaktır.” dedi. 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 06.11.2013 16:44
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol