MHP İZMİR'DEN ERGENEKON İZAHI

MHP İzmir İl Başkanı Hasan Ali Türkaslan, Ergenekon sanıklarından Av. Fuat Turgut'un, partilerine kaydolmak için başvurduğu haberlerinin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

10 Şubat 2011 Perşembe 14:09
MHP İZMİR'DEN ERGENEKON İZAHI

Söz konumu gazete haberlerinden sonra il teşkilatından bir heyeti MHP Tire İlçe Başkanlığı'na gönderdiklerini belirten Türkaslan, konu hakkında bir basın toplantısı düzenledi. Hrank Dink cinayeti sanığı Yasin Hayal'e avukatlık yapan Turgut'un MHP'ye üyelik olup olmadığı sorusunu değerlendiren İl Başkanı Türkaslan, bir ziyaret olduğunu ancak kamuoyuna yanlış ve art niyetli açıklama yapıldığını tespit ettiklerini anlattı.
Parti binalarının kamuoyuna açık yerler olduğunu vurgulayan Hasan Ali Türkaslan, "İsmi geçen kişi partimizi ziyaret etmişse bundan farklı bir biçimde yararlanma yönünü tercih etmiştir. Bir siyasi partiyi ziyaret edip kamuoyuna başka şekilde anlatmasını art niyet olarak görüyorum. Böyle bir müracaatı olsa bile MHP çatısı altında yer bulabilmeleri mümkün değildir. Zaten sözü geçen kişi İP'ye üyelik için müracatta bulunmuş, o taraftan da kabul edilmemiş. Yani partiler arasında gidip gelen bir kişiye benziyor. Seçim döneminde bu tarz provokatif haberler zaman zaman gündeme gelebilecektir." dedi.

'CHP UYUMLU BİR KORO HALİNDE HAREKET EDEMİYOR'
CHP İzmir İl Başkanlığı'nın, dönem dönem MHP'nin baraja takılıp takılmayacağı yönünde açıklamalar yaptığını hatırlatan İl Başkanı Türkaslan, "Herhalde biraz kendilerini düşünmek zorunda kalacaklar, çünkü AKP de, CHP de yaptıkları uygulamalarla ve bazı söylemleriyle bizim oy oranımıza katkıda bulunuyor. Bilindiği gibi CHP'de çok seslilik var, henüz uyumlu bir koro haline gelemediler. İnsan haklarından sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, terörist başı Abdullah Öcalan'ın avukatlığını yapar gibi talep ve konuşmalarda bulundu. Diğer Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, Silahlı Kuvvetlerimiz'i rencide edici açıklamalar yaptı. Son olarak da İzmir Milletvekili Sayın Canan Arıtman'ın, Arap kadınlara yönelik bir konuşması var. CHP'nin Sayın Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun günleri, kendi yetkililerinin hatalarını düzeltmekle geçiyor. Seçime kadar yetiştirebilir mi bilemiyorum." şeklinde konuştu.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol