KAYACAN: HAYVANLAR MAL DEĞİL CAN'DIR...

DSP Balçova Belediye Başkan Adayı Semra Aksakal Kayacan, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) üyeleri ile bir araya gelerek, Balçova'da yaşayan sokak hayvanlarını korumaya yönelik alınacak tedbirler ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.

12 Mart 2014 Çarşamba 11:50
KAYACAN: HAYVANLAR MAL DEĞİL CAN'DIR...
HAYTAP üyeleri, DSP Balçova Belediye Başkan Adayı Semra Aksakal Kayacan'ı İlçe Başkanlığı'nda ziyaret ederek sokak hayvanları ile ilgili yaşanan sıkıntıları paylaştı. Balçova'da sokak hayvanlarına yönelik hiçbir koruyucu tedbirin alınmadığını ifade eden hayvanseverler acilen bu konuda adım atılması gerektiğini ifade ettiler. 


BALÇOVA'DA HAYVANLAR KİMSESİZ...
Aksakal Kayacan, kentleşme ile birlikte doğal yaşamın önemli bir parçası olan hayvanların yaşam alanlarının giderek daraldığına dikkat çekerek bu konuda acil önlem alınması gerektiğini söyledi. İki kedi ve iki köpek sahibi bir insan olarak hayvanlara karşı özel bir duyarlılığı olduğunu ifade eden Aksakal Kayacan, sokak hayvanlarının Balçova'nın kanayan yarası olduğunu belirtti. Balçova'da bulunun hayvan barınağının 10 yıl önce kontrolsüz bir biçimde kapatıldığına dikkat çeken Aksakal Kayacan, "Barınağın kapatılmasının ardından sahipsiz kedi ve köpekler adeta kaderine edildi.  Balçova sokakları ne yazık ki sağlık koşullarından uzak yaşayan ve kontrolsüz üreyene sokak hayvanları ile dolu. Bu durum hem minik dostlarımızın yaşam haklarını hem de Balçova’da yaşayan insanımızın sağlığını tehdit eden bir durumdur" diye konuştu. 
Empati şart!

24 SAAT BELEDİYECİLİK...
Aksakal Kayacan, sokak hayvanları ile ilgili yaşanan sorunların çözümü için öncelikle hayvan barınağının yeniden açılacağını ve Veterinerlik Birimi ile koordinasyon içerisinde faaliyet göstereceğini ifade etti. Aksakal Kayacan sözlerini şöyle sürdürdü:  "Avrupa’da evde beslenen hayvanlar hukuki açıdan evin bireyi konumunda yer alıyor. Bu noktada Avrupa hayvan haklarını koruma adına çok önemli bir aşama kaydetmiş durumda. İnsanlar empati kurmalıdır. Hayvanların birer meta, mal gibi görülmekten çıkarılıp onlara karşı işlenen suçların da 'can'a karşı işlenen suç olarak değerlendirilmesi gerekmektedir. Bu nedenle 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun Kabahatler Kanunu kapsamından çıkarılıp Türk Ceza Kanunu kapsamına alınması zorunludur” dedi. Sivil toplum kuruluşlarıyla el ele vererek, gönüllük esasıyla hayvan hakları için mücadele edeceklerini kaydeden Aksakal Kayacan, “Balçova’ya katılımcı belediyecilik anlayışını getirerek, Balçova’nın sorunlarını hep beraber çözeceğiz. Projelerimizle Balçova’yı Avrupa standartlarına ulaştıracağız. Balçova’da  24 saat vatandaşlarımızın hizmetinde olacağız’’ diye konuştu.



yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 12.03.2014 11:54
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol