İZMİR'İN YOLLARINA 7.2 MİLYAR LİRA

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir'in turizminin yanısıra ticaret ve sanayisinin gelişmesi için karayolu altyapısının büyük öneme sahip olduğunu söyledi.

27 Şubat 2012 Pazartesi 11:11
İZMİR'İN YOLLARINA 7.2 MİLYAR LİRA

Yıldırım, "Bu kapsamda dokuz yılda İzmir'in sadece şehiriçi yollarına yaptığımız 2 milyar TL'lik yatırımın yanısıra 7,2 milyar TL'lik karayolu yatırımı da planladık." dedi. Bakan Yıldırım, İzmir'in verimli toprakları ve zengin maden yataklarıyla her türlü bereketten nasibini almış bir coğrafyada bulunduğunu belirterek, "Ayrıca konumu açısından geniş ulaşım imkanlarına sahip olması, İzmir'i eski çağlardan beri her dönemde önemli bir ticaret merkezi yaptı. Biz de zamanla sanayi ve turizmin de gelişmesiyle ülkenin en gelişmiş kentlerinden biri olan İzmir'in, yüksek standartlı yollarla donatmak suretiyle ulaşım altyapısını daha da güçlendirerek rekabet gücünü arttırmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

Bu kapsamda ulaştırma yatırımlarının yüzde 10'unun İzmir'de yapıldığını kaydeden Bakan Yıldırım, 20 milyar TL'nin üzerinde doğrudan altyapı yatırımı planladıklarını anlattı: "Dokuz yılda İzmir'deki trafik kördüğümünü kavşaklarla çözdük. farklı seviyeli 13 adet kavşak, 5 adet viyadük, 21 adet köprü ve 160 kilometre bölünmüş yol yapıldı. Yol yaparken İzmir'in yeşil yüzünü de unutmadık. Bakanlığımız, bu yatırımları yaparken İzmir'de 214 bin de ağaç dikti."
Bakan Binali Yıldırım, İzmir için belirledikleri 35 projenin dokuzunun şimdiden hayata geçtiğine ve büyük kısmının karayolu yatırımı olduğuna değinerek, "Yaptığımız yatırımların meyvesini almaya başladık bile. Bugün İzmir, 200 metropol şehrin yer aldığı dünyanın en hızlı büyüyen metropol ekonomileri listesinde Şanghay, Riyad ve Cidde'den sonra dördüncü sırada yer alıyor. İzmir büyüyor ve dünya bunu görüyor. İzmir, kendi gibi her şeyin en güzeline, en iyisine layık ve artık kaderine terk edilmiş, ihmale uğramış bir şehir değil. İzmirli hemşehrilerim, 'Sadece iki bakanımız var' diye de düşünmesin. Bütün bakanlar, tüm kabine İzmir'in yanında ve İzmir artık bunu biliyor." dedi.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol